Kleine woning? Met deze ruimtebesparende meubels van IKEA heb je geen enkel probleem meer

door Natasja

31 Oktober 2023

Kleine woning? Met deze ruimtebesparende meubels van IKEA heb je geen enkel probleem meer
Advertisement

Het sleutelwoord voor veel huishoudens is 'besparen': als je producten van een bepaalde kwaliteit voor een meer dan redelijke prijs kunt krijgen, moet je geen kans laten lopen. IKEA is overal in de wereld aanwezig en synoniem voor waar voor je geld en daarom staan de producten van IKEA als meubilair in veel huizen.

Wij willen je meubels laten zien die aan ieders behoeften kunnen voldoen, zowel economisch als wat de beschikbare ruimte betreft: hier vind je een aantal zorgvuldig geselecteerde meubels van dit beroemde merk die in elke kamer kunnen staan!

Advertisement

1. Ruimtebesparend tafeltje

De functie van dit tafeltje is eenvoudig en vanzelfsprekend: als het gesloten is, neemt het helemaal geen plaats in en kan het worden gebruikt als een praktische plank, terwijl als het geopend is, het oppervlak dat het biedt veel groter is!

Advertisement

2. Kubussen om dingen op te bergen

'Klassieke' meubels, d.w.z. het soort dat een paar decennia geleden populair was, hadden het probleem dat ze enorme groot waren: er was een hele muur voor nodig. Met deze kubussen daarentegen kun je de ruimte organiseren op de manier en in de richting die jij wilt: je hebt geen ruimtebeperkingen meer.

3. Trolley geschikt voor elke omgeving

Een trolley die ontworpen is om letterlijk overal te passen: of je hem nu in de badkamer of in de keuken wilt gebruiken maakt weinig verschil. Je kunt er een groot aantal voorwerpen in kwijt en toch blijft hij licht en compact dankzij de kleine omvang.

4. Bedlatten als... houder!

Bedlatten maar met een heel andere functie dan normaal: opgehangen aan een muur en voorzien van een haak krijg je een constructie die rijen voorwerpen kan herbergen!

5. De ultieme badkamerorganizer

De badkamer is over het algemeen een kritieke ruimte om in te richten in kleine huizen: de meest gebruikelijke meubels zullen nauwelijks passen in de krappe ruimte die beschikbaar is. Maar er is een oplossing, en die kan je zien: stel meubels samen met veel kleine lades om alles te organiseren waar en hoe je wilt.

Advertisement

6. Alles in één bed

Een kledingkast met deuren voor kleding en een bed zijn zeer belangrijke meubelstukken waarvan de aankoop zorgvuldig moet worden overwogen. Tenzij je voor zo'n oplossing kiest: een opbergbed dat werkelijk fantastische capaciteiten heeft, dat verschillende vormen kan aannemen en zowel als kast als klassiek bed kan dienen om in te rusten.

7. Inklapbaar bureau

Veelzijdigheid: de sleutel tot deze constructie is veelzijdigheid. Je kunt dit inklapbare bureau/tafel gebruiken zoals je wilt: dankzij de unieke vorm kun je een plek vinden in een klein kantoor of een keuken zonder extra ruimte op te geven. Gesloten heeft het verschillende lades, open wordt het ook een steunplank: gewoon geniaal.

Advertisement

8. Een kast voor... eten

In de lijn van wat zojuist is gezegd (en getoond), stellen we je een grote kast voor die plaats biedt aan voorwerpen van vrijwel elke vorm en grootte, en die tegelijkertijd kan worden getransformeerd tot een grote tafel! 

9. Modulaire geometrie

Het perfecte voorbeeld wordt getoond in pixels: hier is te zien hoe je ruimte kunt maken waar meubels van een andere generatie niet geholpen zouden hebben. In plaats daarvan kun je met een modulaire compositie uitstekende resultaten bereiken, echt ongelooflijk.

Advertisement

10. Een prachtige kast voor alle behoeften

Zo'n kast kan gewoon overal staan: elegant en functioneel, je kunt hem in een woonkamer plaatsen, in een studeerkamer enz.: zijn vermogen om verschillende voorwerpen te herbergen is niet te onderschatten.

11. Een alternatief gebruik voor ikea kasten!

Hier hebben we te maken met een echt designjuweeltje: een reeks kasten die worden gebruikt om een bank te omlijsten en zelf een decoratieve constructie worden. Esthetisch mooi en toch kunnen er verschillende voorwerpen opgeborgen worden: een prachtig idee.

Advertisement

12 . Transformeren om te optimaliseren

Het idee van modulaire meubels is dat ze zich aanpassen aan allerlei omgevingen: dat is het geheim van hun succes. Met een beetje vindingrijkheid en vaardigheid is het echter mogelijk om oplossingen te realiseren die zelfs de meubelontwerper niet had voorzien!

Wat denk je van een schiereiland gemaakt van een paar IKEA kubussen! Het resultaat op de foto spreekt voor zich: het is even goedkoop als functioneel en iedereen die dit bijzondere bouwwerk ziet, zal versteld staan.

Er zijn meubels voor elke smaak, het gaat erom die combinatie te vinden die perfect past bij je behoeften aan ruimte en geld. Welke oplossing past het beste bij jou?

Advertisement