Wil je een mooie, herfstige tafeldecoratie? Bekijk deze 13 geweldige ideeën

door Natasja

20 Oktober 2023

Wil je een mooie, herfstige tafeldecoratie? Bekijk deze 13 geweldige ideeën
Advertisement

Herfst wordt vaak geassocieerd met een seizoen van afsluiting, lusteloosheid en slaperigheid. Bladeren vallen, bomen werpen hun mantel af, de groene kleur verlaat ons geleidelijk, maar laat ruimte voor duizend andere kleuren die uniek zijn. Bruin, oranje, beige, rood: kleuren die ons betoveren en warmte uitstralen, dat moet je toegeven.

Zo verandert dit seizoen en veel interessanter wordt dan het leek. Daarom hebben we zin om in huis die heerlijke sensaties te creëren die de natuur ons in deze tijd van het jaar geeft. Hoe kun je dit doen? Je kunt bijvoorbeeld denken aan prachtige en elegante tafeldecoraties die dat vleugje herfst geven dat nog ontbrak in huis.

Klaar om versteld te staan van deze 13 ideeën?

Advertisement

1. Een glazen bol en wat pompoenen zijn genoeg...

Een heel minimale maar smaakvolle tafeldecoratie zou kunnen bestaan uit een glazen bol, rond of vierkant volgens jouw voorkeur, waarin je een paar prachtige oranje pompoenen en een paar andere details kunt plaatsen die je aan dit seizoen doen denken.

Advertisement

2. Een schattig diertje?

Als je van dieren in het algemeen houdt en van 'bosdieren' in het bijzonder, vind je zo'n oplossing waarin je naast natuurlijke elementen zoals bloemen en bladeren bijvoorbeeld ook een schattige egel ziet, misschien wel heel leuk. Echt prachtig!

3. Kleurcontrast voor een elegante sfeer

Kleuren helpen je enorm bij het inrichten van het huis en zijn ook heel geschikt om een vleugje elegantie toe te voegen bij het kiezen van de herfsttafeldecoratie. Een witte vaas met contrasterende takken erin - bruin of donkeroranje zou ideaal zijn - en een paar andere elementen om het plaatje compleet te maken. Is het niet uniek?

4. Een zeer originele tafeldecoratie

Wat dacht je van een tafeldecoratie van water en kaarsen? Kies een vaas die je het mooist vindt, zet er oranje of andere herfstbladeren in, vul hem met water en plaats er lichte witte kaarsen op. Het effect zal heel chic zijn.

5. Bloemen, een echte passie...

Hou je van bloemen en kun je het niet laten om ze op elk moment van het jaar op tafel te zetten? Waarom maak je dan geen tafeldecoratie die juist bestaat uit bloemen in veel verschillende kleuren. Zo krijg je met weinig moeite een smaakvolle versiering die al je gasten prachtig zullen vinden.

Advertisement

6. Een lichtsnoer maakt het verschil

Soms is het niet genoeg om de juiste kleuren te kiezen, om elementen te combineren die goed bij elkaar passen, het is ook nodig om hun schoonheid te benadrukken, misschien met een heel lichtmakend effect. Een lichtjessnoer kan hiervoor zorgen. Zet de kamer op zacht licht, zet ook de tafeldecoratie aan en zie wat een magisch effect het geeft.

7. Een herfsttoren

De tafel waarop je de compositie wilt neerzetten is niet erg breed en je wilt niet dat hij te vol is, maak je geen zorgen, er is een passende compositie. Je kunt kiezen voor een hoge, smalle vaas die je vult met kleine dennenappels, pompoentjes in verschillende kleuren en, waarom niet, kleurrijke bessen. Vind je het niet prachtig?

Advertisement

8. Fruit gebruiken

We staan er niet vaak bij stil, maar soms hoeven we niet al te veel dingen te kopen om het huis te versieren. Wil je een tafeldecoratie die er mooi uitziet en mooi versiert? Waarom denk je niet aan fruit? Sinaasappels, mandarijnen en nog veel meer zouden het hoofdelement van de compositie kunnen zijn waaraan je wat donkere details kunt toevoegen. Twijgen, bladeren of dennenappels zouden ideaal zijn. Makkelijk, snel, goedkoop en... lekker!

9. Een kurkenvaas

Je hebt een paar droge takken, een paar bladeren in de kleur van de zonsondergang, maar er ontbreekt een detail: welke? Een goed idee om de compositie van de tafeldecoratie compleet te maken is om de vaas te vullen met kurken. Hun kleur, vorm en 'lichtheid' zorgen voor een unieke en delicate charme.

Advertisement

10. Hout heeft altijd zijn charme

Als je graag natuur in huis hebt en je wilt ook iets van hout dat je aan bomen doet denken, dan is een schijf aan de onderkant van de tafeldecoratie misschien precies wat je nodig hebt. Daarop kun je alle andere natuurlijke elementen plaatsen die je mooi vindt en een brandende kaars kan alles nog veel romantischer maken. De sfeer voor jullie romantische avondje is klaar.

11. Landelijke en shabby chic tafeldecoratie tegelijk

Oranje, wit en bruin zijn de dominante kleuren in dergelijke composities. Een plantje met oranje bloemen, pompoenen die moeilijk te missen zijn in een herfstontwerp en hout om alles in te lijsten. Wat valt er nog meer te zeggen... niets, kies het gewoon voor jouw huis.

Advertisement

12. We kunnen gewoon niet zonder kaarsen...

En waarom zou je ook. Er zijn veel soorten en je kunt kiezen welke je het mooist vindt om ons prachtige tafeldecoratie compleet te maken. Kaarsen, bladeren en pompoenen zijn de perfecte elementen om de herfst op tafel te zetten.

13. Pompoen... pompoen... alleen maar pompoen!

We kunnen er niets aan doen, de pompoen is het belangrijkste symbool van de herfst. Perfect in de keuken voor het bereiden van vele smakelijke gerechten, leent deze vrucht zich ook goed voor het decoreren van de kamers. Of het nu binnen of buiten is, het geeft altijd die warmte, romantiek en ontspannen sfeer die we nooit of te nimmer zouden willen opgeven.

Heb je gezien hoeveel ideeën je kunt opdoen met eenvoudige natuurlijke elementen? De composities van de tafeldecoratie kunnen eindeloos zijn, het is aan jou om dat idee te kiezen dat je aandacht het meest trekt, het dichtst bij je smaak komt en perfect bij de inrichting past.

We zijn benieuwd, welke idee zou jij willen toepassen?

Advertisement