Glazen mandflessen voor de inrichting: 11 betoverende ideeën om je te inspireren

door Natasja

02 Juni 2022

Glazen mandflessen voor de inrichting: 11 betoverende ideeën om je te inspireren
Advertisement

Het lijkt erop dat het eigenlijk niet mis kan gaan een glazen mandfles, of zelfs meer dan één, in je interieur op te nemen. Hun bolvormige en eenvoudige vormen kunnen zich aanpassen aan elke interieurstijl, en er zijn zoveel vormen: er zijn de meer traditionele, met een handvat en soms een recht lichaam, en dan die zonder handvat, die de laatste jaren steeds populairder zijn geworden.

Er zijn dus veel advertenties online van degenen die deze ooit verwaarloosde en nederige houders verkopen, en ook winkels die reusachtige glazen flessen aanbieden met meer artistieke vormen die de mandflessen nabootsen. Ze zijn allemaal nog steeds zeer mooi om te zien en hoeven vrijwel alleen maar te worden afgestoft om een kamer smaakvol te decoreren.

Advertisement

Het is leuk om er zelfs meer dan één te combineren, vooral als ze verschillende vormen hebben en misschien ook de kleur van het glas in verschillende kleuren getint is.

Advertisement

Ook in combinatie met flessen en hele grote glazen flessen worden het decoratieve composities die mooi zijn om naar te kijken, zelfs zonder ze te vullen met bloemen of iets anders.

Maar niets weerhoudt je ervan er allerlei voorwerpen in te stoppen: ook ledlampjes op batterijen, die er prachtige lantaarns van maken.

Misschien heb je geluk en vind je er een met nog een oud etiket op de buik... Of je kunt het zelf namaken met een beetje creativiteit, door het een antiek effect te geven en het aan te brengen met vinyllijm (oftewel een beetje decoupage).

Je kan er snijbloemen in zetten, maar beter nog gedroogde bloemen of de bladeren van een of andere plant, zoals palmen, monstera of korenaren.

Advertisement

De korenaren kunnen bijvoorbeeld verschillende kleuren hebben. En je kunt ze ook kleuren met spuitverf, net als andere soorten bladeren.

Wat kan je nog meer gebruiken? Olijftakken zijn altijd een goed idee, net als Pampasgras (Cortaderia selloana)!

Advertisement

Maar ook als je enkele licht gedraaide takken hout hebt gevonden die je bijzonder decoratief vindt, zullen ze perfect in een mandfles passen.

Als de mandfles van bruin glas is, zou je kunnen proberen de soort bladeren of gedroogde bloemen die je erin doet te matchen. Zilvergroene bladeren (zoals eucalyptusbladeren, die zo in de mode zijn) staan prachtig in groene mandflessen.

Advertisement

Wie glas kan snijden, kan van elke mandfles grote stolpen voor voedsel maken.

En er zijn genoeg ideeën om mandflessen als terraria te gebruiken... Maar aangezien planten in een terrarium zetten een beetje moeilijk is, zou je de glazen stolp kunnen gebruiken om de potten met de te kweken soorten af te dekken!

Heb je al glazen mandflessen in je interieur opgenomen?

Advertisement