Honing gezichtsmaskers: ontdek hoe je dit natuurlijke ingrediënt kunt gebruiken voor een stralende en gezonde huid

door Natasja

28 Maart 2022

Honing gezichtsmaskers: ontdek hoe je dit natuurlijke ingrediënt kunt gebruiken voor een stralende en gezonde huid
Advertisement

Honing is een van de meest populaire natuurlijke ingrediënten in de wereld van de cosmetica, en nog meer in de ecologische cosmetica. Er zijn talloze studies die bevestigen dat het een krachtig antimicrobieel middel is dat inwerkt tegen vele microben op de huid. Het heeft ook verzachtende, kalmerende, antioxiderende en voedende eigenschappen. Het is dus een uitstekende bondgenoot voor de gezondheid van zowel huid als haar.

Er kunnen verschillende maskers worden bereid met honing voor het gezicht, waarbij honing alleen of samen met andere natuurlijke ingrediënten wordt gebruikt om het te verrijken met extra heilzame eigenschappen voor de huid. Lees verder voor enkele nuttige recepten.

Advertisement
Creativo

Creativo

Eenvoudig honingmasker

Kies een honing van biologische oorsprong. Elke honingsoort heeft uitstekende voordelen, gecombineerd met die van de plant waaruit het stuifmeel wordt gewonnen. De keuze moet dus worden gemaakt op grond van smaak, en gemakshalve is het beter te kiezen voor honingsoorten die de neiging hebben vloeibaarder te blijven, zelfs bij koud weer, zoals acacia-, wilde bloemen- of kastanjehoning.

Om het te gebruiken, neem je gewoon een beetje (2 eetlepels zouden voldoende moeten zijn) en smeer je het op je gezicht. Zorg ervoor dat je je haar uit de buurt van je gezicht houdt en draag kleren die je daarna gemakkelijk kunt wassen, want het risico bestaat dat de honing een beetje gaat druipen en ze vuil maakt.
Om je te helpen de honing te verspreiden, kun je ook een kwast gebruiken, bij voorkeur een met een platte kop en niet te dik, zodat deze niet doordrenkt raakt van de honing, maar zich gemakkelijk verspreidt. Een kleine houten of plastic spatel, zoals die soms in gezichtsmaskerverpakkingen worden aangetroffen, kan ook nuttig zijn.

Laat het 20 minuten zitten en spoel het daarna grondig af met een in warm water gedrenkte handdoek om zachtjes te scrubben.

Met kaneelpoeder

Je kunt drie eetlepels honing en een eetlepel kaneelpoeder mengen voor een masker met uitstekende antioxiderende eigenschappen. Gebruik het op dezelfde manier als hierboven beschreven.

Met olijfolie

Gebruik twee eetlepels extra vierge olijfolie van goede kwaliteit, of als alternatief koudgeperste zoete amandelolie. Een enkele eetlepel honing is voldoende. Het zal een super-emolliërend en hydraterend masker zijn.

Met haver of bruine suiker

Je kunt een eetlepel bruine suiker (grofkorrelig) toevoegen aan de twee eetlepels honing of twee eetlepels havermout. Masseer dit zachtjes met je vingers om het als een natuurlijke scrub te gebruiken, en laat het vervolgens zitten zoals de bovenstaande maskers.

Klaar om honing gezichtsmaskers te proberen?

Advertisement