Gespierde armen zonder naar de sportschool te gaan? Ontdek hoe je kunt profiteren van eenvoudige dagelijkse activiteiten

door Natasja

27 Januari 2022

Gespierde armen zonder naar de sportschool te gaan? Ontdek hoe je kunt profiteren van eenvoudige dagelijkse activiteiten
Advertisement

Een slappe huid onder de bovenarmen is een verschijnsel dat zowel bij mannen als bij vrouwen veel voorkomt, en dat steeds meer opvalt naarmate de jaren verstrijken en de lichaamsweefsels hun elasticiteit verliezen. Degenen die dagelijks specifieke oefeningen doen (sportactiviteiten van uiteenlopende aard, bijvoorbeeld) krijgen zeker niet gemakkelijk met dit soort problemen te maken, maar de meeste mensen krijgen er vroeg of laat toch mee te maken.

Maar dat betekent niet dat je er niets aan kunt doen, of dat de enige manier om je armen strakker te krijgen is om elke dag zware trainingssessies te doen. Natuurlijk zul je gerichte bewegingen moeten maken, maar dit kunnen ook eenvoudige dagelijkse activiteiten zijn.

  • De was: manden met wasgoed dragen om het in de wasmachine te laden en vervolgens in de droger te stoppen of aan het wasrek te hangen, evenals strijken, zijn allemaal activiteiten waarbij de spieren van de armen betrokken zijn, en die dus nuttig kunnen zijn om dat deel van het lichaam te trainen.
  • Enigszins zware voorwerpen, zoals boodschappentassen dragen: als je tijdens het winkelen niet veel spullen hoeft te kopen of als ze te zwaar zijn, laat het boodschappenwagentje staan en draag ze in de tassen aan de armen. Het is belangrijk om te proberen elk van de tassen op dezelfde manier te laden, om niet te veel naar de ene of de andere kant te leunen en met een verkeerde houding te lopen, wat problemen zou kunnen geven. Twee verpakkingen van meerdere flessen water van gelijke grootte, of vrij grote flessen wasmiddel kunnen ook helpen bij dit soort oefeningen.

 

 

Advertisement
  • Wanneer je op de bank zit of je handen niet voor iets anders hoeft te gebruiken, breng ze dan samen in een houding die lijkt op bidden, met je ellebogen naar buiten en je handpalmen naar je borst gericht. Duw je handen lichtjes tegen elkaar en houd deze positie gedurende meer dan 5 minuten aan. Het lijkt een heel gemakkelijke oefening, maar al na één minuut begin je de spanning op je armen te voelen van het vasthouden van die pose.
  • Afstoffen, een tafel of ook de vloer schoonmaken (maar dan gehurkt en met de hand): dit zijn allemaal oefeningen waarbij je je armen beweegt, en als je dat doet met een rechte rug, zonder te overdrijven, helpt het je om strakker te worden.
  • Met de hand deeg kneden of eieren met de hand kloppen: ook hier geldt: in plaats van keukenmachines te gebruiken, is af en toe alles met de hand doen een manier om je armspieren te trainen!
  • Er zijn ook veel eenvoudige gymnastiekoefeningen die je kunt proberen elke dag te doen gedurende 10 tot 14 dagen, waarbij, als je echt consequent en ijverig bent, je al merkbare resultaten zult zien. Het ene type bestaat uit het simpelweg optillen van de armen aan de zijkanten van het lichaam en op schouderhoogte, waarbij je ze naar voren en naar achteren beweegt. Bij een andere oefening lig je op je buik met je gewicht op je onderarmen (alsof je op je buik op een bed ligt te lezen!) en strek afwisselend de ene arm voor je uit en dan de andere. Je kunt deze en andere nuttige oefeningen in deze video zien: https://youtu.be/AHZaEayZY0M

Kortom, met een beetje goede wil kunnen zelfs je dagelijkse activiteiten je helpen om een beetje fitter te worden!

 

 

Advertisement