Verander tonijnblikken in schattige kaarsenhouders om aan de muur te hangen

door Natasja

26 Januari 2022

Verander tonijnblikken in schattige kaarsenhouders om aan de muur te hangen
Advertisement

Kaarsen gebruiken om je huis te verlichten en te versieren is een onfeilbare manier om een gezellige sfeer te scheppen die moeilijk te creëren is met elektrisch licht. Het flakkeren van de vlammen en eventueel ook de geur van de aromatische was zijn factoren die kaarsen tot een werkelijk uniek decoratief voorwerp maken. Niet minder belangrijk is de manier waarop je de kaarsen, of ook de waxinelichtjes, neerzet of hangt, en als je echt creatief wilt zijn, kun je je enkele DIY projecten toepassen.

Hieronder staat een handleiding waarmee je tonijnblikken kunt recyclen als kaarsenhouders om op te hangen en te vullen met waxinelichtjes.

Advertisement
Tutorial via kiflieslevendula-blogspot-com

Tutorial via kiflieslevendula-blogspot-com

Wat je nodig hebt:

  • Blikjes tonijn. Je kunt er 6 of meer gebruiken, wat je maar wilt
  • Waxinelichtjes, zelfde getal als de blikjes
  • Decoratiepapier (of ook dunne stof)
  • Schaar
  • Hete lijm
  • Touw
  • Houten kleerhanger, het soort waar je broeken aan op kan hangen
  • Stof of linten (facultatief)

Hoe gaat je te werk?

    1. Was de blikken grondig. Het is ook van essentieel belang dat er geen scherpe delen zijn. Dus nadat je het deksel volledig hebt verwijderd, gebruik een pincet om eventuele scherpe randen om te buigen, of probeer ze weg te vijlen. Een andere manier om het veilig te maken zou zijn om het te bedekken met hete lijm.
    2. Knip repen gekleurd papier of stof uit om de buitenrand van de blikjes te bedekken, gebruik hete lijm. Doe enkele druppels lijm op het blik en kleef de stof of het papier erop. Vouw de stof of het papier goed open met je vingers om kreukels te voorkomen.
    3. Knip stukjes van het touw: aangezien het mooier is om de blikjes op verschillende hoogtes te laten hangen, leg je de kleerhanger op een tafel en leg je de blikjes op de plaats waar je ze naar beneden wilt laten hangen. Knip het touw dienovereenkomstig, maar houd altijd rekening met 15-20 cm extra (voor de lengte die wordt "opgegeten" door de omtrek van elk blikje en de knopen).
    4. Bind elk touwtje rond de blikjes en maak het vast met een beetje lijm. Zorg ervoor dat de strikken aan de bovenkant vallen.
    5. Bind het andere eind van het touw aan de stok van de houten kleerhanger.
    6. Versier desgewenst de kleerhanger met de stof.
    7. Hang de kleerhanger op met de blikken en steek in elk een kaarsje. Nu ben je klaar om de kaarsen aan te steken!

Echt heel eenvoudig! Voor meer informatie, zie deze handleiding: https://kiflieslevendula-blogspot-com.translate.goog/2011/11/hangulatvilagitas-konzervdobozokbol.html?_x_tr_sch=http&_x_tr_sl=hu&_x_tr_tl=it&_x_tr_hl=it

Advertisement