Effectief en snel vlekken en kringen van de deur verwijderen

door Natasja

27 September 2023

Effectief en snel vlekken en kringen van de deur verwijderen
Advertisement

Bij het schoonmaken van het huis mag je het schoonmaken van de voordeur niet verwaarlozen; hoewel ze vaak worden vergeten, zijn deze nuttige elementen noodzakelijk om privacy te garanderen en je te beschermen tegen verschillende weersomstandigheden. Door voortdurend gebruik kunnen deuren echter gemakkelijk vlekken en strepen krijgen die soms zelfs na de meest rigoureuze schoonmaakbeurt achterblijven.

Vaak zijn zelfs de duurste en effectiefste chemische schoonmaakmiddelen niet in staat om vlekken en kringen effectief te verwijderen, maar natuurlijke middelen zijn vaak uitstekende alternatieven om dit schijnbaar onoplosbare probleem op te lossen. Je moet gewoon aandacht besteden aan de samenstelling van de deur voordat je actie onderneemt, om onaangename verrassingen te voorkomen. Gelakte, gelamineerde, houten of glazen deuren: van welk materiaal de deur ook is gemaakt, er is een perfect middel om vlekken en strepen in een handomdraai te verwijderen.

We laten je alle mogelijke natuurlijke en zelfgemaakte oplossingen zien waaruit je kunt kiezen om ervoor te zorgen dat de voordeur altijd perfect en glanzend is.

Advertisement

Vlekken en kringen verwijderen van laminaatdeuren

Vlekken en kringen verwijderen van laminaatdeuren

Creativo

Laten we beginnen met laminaatdeuren, die het gemakkelijkst schoon te maken zijn, omdat ze bestand zijn tegen aantastingen en de vorming van kringen; je kunt de deur wekelijks schoonmaken door een heel eenvoudig middeltje te maken door warm water en een biologisch afwasmiddel of gewone Marseillezeep te mengen. Breng het mengsel aan met een zachte doek nadat je de deur voorzichtig hebt afgestoft en gebruik een zachte borstel als er moeilijk bereikbare plekken zijn, zoals spleten of panelen.

Voor moeilijkere vlekken heb je een effectiever schoonmaakmiddel nodig, dat je eenvoudig in een spray kunt klaarmaken door gelijke delen witte azijn en water te mengen. Spuit het direct op de vlekken en laat het een paar minuten inwerken voordat je gaat schrobben en afspoelen en droog het grondig met een zachte, schone doek.

Probeer te vermijden dat je krassen maakt op de deur met al te agressieve hulpmiddelen zoals harde borstels en metalen sponzen; een andere belangrijke voorzorgsmaatregel is om de laminaatdeur niet bloot te stellen aan stoom of hoge temperaturen, want die kunnen de deur beschadigen.

Advertisement

Vlekken en kringen verwijderen van houten deuren

Vlekken en kringen verwijderen van houten deuren

Reddit

Laten we afsluiten met de meest delicate en moeilijke deuren: houten deuren, die zeer elegant en gezellig zijn, zijn ook zeer delicaat en moeten met grote zorg worden behandeld; na ze regelmatig zorgvuldig te hebben afgestoft, is het ideale middel in dit geval witte azijn, die je kunt verdunnen in lauw water (1 deel azijn, 4 delen water) en aan kunt brengen met behulp van een microvezeldoek. Spoel grondig af met lauw water en poets ten slotte door olijfolie over het hele oppervlak te verdelen met een doek of watten.

Voor hardnekkiger vlekken kun je een mengsel van gelijke delen water en baking soda gebruiken, dat moet worden aangebracht voordat je grondig afspoelt en droogt en het polijstmiddel aanbrengt.

Wat voor soort voordeur heb jij?

Advertisement