Weet je niet wat je met plastic tassen moet doen? Je kunt ze op minstens 5 nuttige manieren recyclen

door Natasja

26 September 2023

Weet je niet wat je met plastic tassen moet doen? Je kunt ze op minstens 5 nuttige manieren recyclen
Advertisement

Plastic tassen zijn zeer aanwezig in het ecosysteem, en niet biologisch afbreekbare tassen zijn een echte bedreiging. Maar je kunt ze zo vaak mogelijk bewaren en hergebruiken voordat ze bij het afval belanden, als je het niet kunt voorkomen ze mee naar huis te nemen. Hoewel het de voorkeur verdient om te proberen herbruikbare en milieuvriendelijke tassen en verpakkingen te gebruiken, weten we dat het soms moeilijk is om het gebruik van plastic tassen te vermijden.

Ze op een nuttige manier in huis gebruiken is dus een middel om over na te denken, aangezien hun eigenschappen - vooral waterdichtheid - je in verschillende omstandigheden van pas kunnen komen. Laten we er hieronder een paar bekijken.

Advertisement

Verander plastic tassen in cadeaupapier

Verander plastic tassen in cadeaupapier

Tutorial via upcycledesignlab.com

Met een beetje creativiteit kan elke plastic tas een zeer gepersonaliseerde cadeauverpakking worden https://upcycledesignlab.com/upcycled-handmade-reusable-gift-wrap-diy-from-plastic-bags/. Je kunt het naar hartenlust versieren en talloze keren opnieuw gebruiken. Kies een patroon dat je leuk vindt en ga creatief aan de slag!

Advertisement

Plastic tassen als het regent

Het weer kan erg onvoorspelbaar zijn en soms word je onvoorbereid verrast door een stortbui terwijl je van huis bent, zonder de juiste uitrusting. Om niet doorweekt te raken in niet-waterdichte schoenen, is het handig om tassen bij de hand te hebben, misschien supercompact opgevouwen in je tas of rugzak, of zelfs ingepakt zonder ruimte in te nemen in de auto, klaar voor elke eventualiteit.

Je hoeft alleen maar je schoenen erin te doen en ze om je enkel te binden om te voorkomen dat je schoenen te nat worden. Maar let op: hierdoor verliezen de schoenen hun grip op de grond, dus het is aan te raden voor korte wandelingen, en in elk geval moet je goed opletten.

Bredere exemplaren helpen om rugzakken en tassen te beschermen en zelfs om te toveren in rudimentaire regenkleding - in ieder geval om de schouders te bedekken; of misschien zelfs in een pet te veranderen!

Plastic zakken als handschoenen?

Er bestaan handleidingen waarmee je eenvoudig handschoenen kunt maken die je in huis kunt bewaren voor allerlei klusjes, gewoon van plastic tassen https://diyjoy.com/diy-gloves-from-plastic-bags/!

Maar het is nog gemakkelijker om plastic tassen (ook de zakjes van de fruitafdeling in de supermarkt) als handschoen te gebruiken: steek je hand in de zak, gebruik hem om iets te pakken wat je niet met je handen wilt of kunt aanraken, en draai de zak dan binnenstebuiten zodat wat je hebt gepakt in de tas of het zakje valt. Zonder wegwerphandschoenen te hoeven gebruiken. Een handig hulpmiddel dat van pas kan komen als je buitenshuis bent.

Bewaar kwasten in plastic tassen

Ben je een muur aan het schilderen maar moet je even pauzeren? Om te voorkomen dat de verf hard wordt op de haren van de kwast, maar zonder dat je de kwast al hoeft te wassen, kun je gewoon een plastic tas nemen, deze om de kwast wikkelen en vervolgens stevig afsluiten met elastiekjes of bandjes om het handvat, zodat de haren ingesloten blijven in een omgeving waarin niets kan doordringen.

Kniebeschermers met plastic tassen

Hoe vaak moe je knielen op de grond als je de tuin verzorgt? Natuurlijk draag je meestal werkkleding die vies kan worden, maar waarom zou je die te veel verpesten als je ze kunt beschermen? Als je meer plastic kunt gebruiken, kun je het rudimentaire 'kniestuk' ook wat opvullen om de tuinwerkzaamheden wat comfortabeler te maken.

Advertisement
Creativo

Creativo

Hoe recycle jij plastic tassen het liefst?

Advertisement