Toon je familiefoto's met deze 14 schattige fotolijstjes

door Natasja

28 September 2023

Toon je familiefoto's met deze 14 schattige fotolijstjes
Advertisement

Familiefoto's zijn de perfecte decoratie als je je kamers warmte en persoonlijkheid wilt geven: wat is er mooier dan herinneringen om je huis gezelliger te maken? Het gebeurt echter vaak dat je foto's op een volledig willekeurige manier op muren of meubels worden geplaatst, wat resulteert in een gebrek aan emotie waardoor ze op den duur onzichtbaar worden voor onze ogen en die van onze gasten.

In plaats daarvan zouden foto's je familiegeschiedenis moeten kunnen vertellen, misschien met een display waarmee je gemakkelijk andere episodes aan je verhaal kunt toevoegen in foto's met getuigenissen van reizen, belangrijke gebeurtenissen en de voortdurende groei van kinderen. Betrek je familie ook bij het voortdurend bijwerken van je familiegeschiedenis door de kleintjes te helpen bij dit werkje, zodat ook zij zich betrokken voelen. 

We stellen je hieronder 13 interessante en schattige fotolijstjes voor.

Advertisement

1. Zoals in een fotostudio

Eenvoudige staalkabels die langs de muur zijn gespannen en foto's die achter elkaar zijn opgehangen met haken geven je het gevoel dat je in een fotostudio bent.

Advertisement

2. Foto's zonder lijst

Wie zegt dat je een lijst nodig hebt om foto's op te hangen? Probeer een alternatieve methode, bijvoorbeeld door ze gewoon op de muur te plakken met gekleurd plakband.

3. Fototakhouder

Je foto's zien er prachtig uit als ze aan draden aan een eenvoudige tak hangen.

4. Borduurfotohouders

Maak een fotolamp met borduurramen waaraan je je foto's ophangt. Bevestig ze met kleine houten knijpertjes voor een perfect resultaat.

5. Houten fotoladder

Een oude houten ladder is een geweldig fotolijst om de muur mee te versieren. Gebruik de sporten als planken voor lijsten.

Advertisement

6. Fotohangers

Hangers kunnen gemakkelijk worden gerecycled als fotolijstjes: hang ze aan de muur en voorzie ze van haken, ze zullen echt prachtig zijn.

7. Fotolampenkap

Het maken van een mooie lampenkap met familiefoto's zal je elke keer dat je het licht aandoet ontroeren en je gasten zullen het ook prachtig vinden.

Advertisement

8. Fotoboom

Een fotoboom is echt perfect om je verhaal voortdurend aan te vullen. Druk de foto's af om ze meteen te tonen!

9. Fotostenen

Maak originele fotolijstjes door draad op edelstenen te bevestigen om ze als meubelfotolijstjes te gebruiken.

Advertisement

10. Stamboom aan de muur

Maak een stamboom op een muur met muurstickers en fotolijsten.

11. Fotoriemen

Wat wat vind je van het idee oude riemen gebruiken als fotolijstjes? 

Advertisement

12. Hoelahoep vol herinneringen

Voel je je te groot voor de hoelahoep? Hergebruik hem om je herinneringen aan de muur te hangen.

13. Glazen fotovaas

Maak fotokubussen voor in een glazen vaas op de salontafel of de kast in de woonkamer. Je kunt de vaas blijven vullen naarmate je herinneringen groeien.

Welk ontwerp heb jij gekozen voor je foto's?

Advertisement