Richt de woonkamer of een ontspanningsruimte buiten in met pallets: laat je inspireren met deze 12 creatieve ideeën

Janine image
door Janine

09 Oktober 2023

Richt de woonkamer of een ontspanningsruimte buiten in met pallets: laat je inspireren met deze 12 creatieve ideeën
Advertisement

Pallets zijn een goedkoop en zeer veelzijdig materiaal voor het creëren van veel interessante meubel- en decoratieprojecten en kunnen je helpen je huis volledig opnieuw in te richten, zelfs als je budget ongelooflijk beperkt is. Als je bekend bent met doe-het-zelven en bricolage projecten, zal het heel gemakkelijk voor je zijn om jezelf te wapenen met een hamer, spijkers, ijzerzaag, lijm en verf om ongelooflijke meubelaccessoires te creëren waarmee je elke woonomgeving volledig kunt renoveren.

In de woonkamer of op het balkon en terras kun je met pallets als basis interessante projecten creëren, waardoor je slaapruimtes een prachtige nieuwe look krijgen. Banken, boekenkasten, planken, salontafels en tv-meubels kunnen gemakkelijk thuis worden gemaakt als je je fantasie en creativiteit gebruikt en je vaardigheden op de proef stelt.

Hieronder stellen we 12 creatieve ideeën voor om de woonkamer of het terras in te richten met pallets.

Advertisement

1. Maritieme salontafel

Met deze salontafel met glazen blad, die een klein strandje met schelpen beschermt, heb je altijd het gevoel dat je op vakantie bent.

Advertisement

2. Bank met steunvlak

Vier per twee gestapelde pallets kunnen gemakkelijk worden omgevormd tot een comfortabele bank met een ingebouwd steunvlak en zachte, kleurrijke kussens.

3. Wandgemonteerd bureau

Creëer een kleine studeerplek in je woonkamer met een mooi wandbureau. Het van pallets maken is een eenvoudig en snel klusje.

4. Een salon in de buitenlucht

Richt je balkon of terras in met een bank en een tafel van pallets. Kies witte kussens voor een eleganter effect, gekleurde kussens voor een levendiger resultaat.

5. Scheidingswand van pallet

Scheid twee afzonderlijke delen van je woonkamer met een scheidingswand gemaakt van houten planken gemaakt van pallets.

Advertisement

6. Rustieke plank

Er zijn geen aanpassingen aan de pallet nodig om een ​​rustieke plank te creëren. Voeg twee poten toe om hem aan de muur te ondersteunen.

7. Plantenbak voor achter de bank

Versier de achterkant van je bank in stijl door een plantenbak te maken van pallets. Gebruik vetplanten als je geen groene vingers hebt.

Advertisement

8. Boekenkast

Een likje verf en enkele smalle houten planken zijn voldoende om een ​​originele en goedkope boekenkast voor je woonkamer te creëren.

9. Tv-meubel

Voor je tv maak je zelf een originele kast met pallets. Een pallet die aan de muur hangt, is perfect ter vervanging van de arm en de pallets die onderaan zijn gestapeld bieden plaats aan consoles, afstandsbedieningen en andere accessoires voor je mediastation.

Advertisement

10. Salontafel die open kan

Een salontafel die geopend kan worden is ideaal in een kleine woonkamer.

11. Decoratief meubel

Maak een eenvoudig decoratief meubelstuk met een rechtopstaande pallet met daarop een houten plank. Voor een origineler resultaat kies je voor contrasterende kleuren.

Advertisement

12. Houder voor tijdschriften en afstandsbediening

Met een houten tijdschriftenrek berg je je afstandsbedieningen en tijdschriften altijd netjes op. Je kunt het volledig zelf maken met behulp van pallets.

Welke meubels heb jij gemaakt of ga je maken met pallets?

Advertisement