Wil je de muur achter het bed op een originele manier versieren? Hier zijn 14 leuke ideeën

door Natasja

17 September 2023

Wil je de muur achter het bed op een originele manier versieren? Hier zijn 14 leuke ideeën
Advertisement

Ben je een creatief persoon, vind je het leuk om nieuwe dingen uit te vinden en probeer je veel inrichtingsoplossingen voor je huis uit? Als het antwoord ja is, dan weet je hoe belangrijk de keuze van materialen, kleuren en indeling is. Van alle kamers in huis is de slaapkamer de plek waar we slapen, uitrusten en ons weer opladen voor een nieuwe dag. Juist daarom is het normaal om veel aandacht te besteden aan de samenstelling ervan en misschien van tijd tot tijd iets te veranderen.

Er zijn veel oplossingen om deze kamer op een speciale manier in te richten en als je de muur achter het bed het liefst wilt benadrukken, laten we dan samen deze 14 ideeën ontdekken om hem uniek en origineel te maken. Je zult sprakeloos zijn.

Advertisement

1. Houten details voor een shabby touch...

Als je vooral van hout houdt, dan is deze oplossing misschien iets voor jou. Licht of donker is van weinig belang, de keuze is persoonlijk en hangt ook af van de rest van het huis. Een eenvoudige wandbekleding met dit materiaal zal je kamer dat vleugje originaliteit geven waar je zo naar verlangde. Geplaatst in contrast met total white, zal het elk moment van rust nog aangenamer maken.

Advertisement

2. Heb je een passie voor borduren?

Als naaien en borduren in het algemeen je aandacht trekken, dan is zo'n hoofdeinde wat je gelukkig zal maken. De witheid van de ontwerpen in contrast met de donkere muur erachter zal een uniek tintje aan de slaapkamer geven.

3. Een paar nissen en klaar ben je

Als je niet graag een kale muur ziet als je je kamer binnenkomt, dan kun je aan zo'n oplossing denken. In dit geval hoef je geen meubels toe te voegen, maar speelt alles in op kleine en grote nissen die in de muur zelf zijn verkregen. In deze ruimtes kun je boeken en voorwerpen plaatsen die je mooi vindt, en als je lichtjes mooi vindt, zijn verborgen spotjes de ontbrekende schakel. Een groter centraal frame kan het bed omlijsten, en om het te versieren kun je een ontwerp kiezen dat misschien past bij de sprei of andere elementen in de kamer.

4. Geometrische vormen? Ja, graag!

Vind je geometrie en rechte lijnen mooi? Hier is de oplossing voor jou. Een muur in je favoriete kleur en een paar parallelle of kruisende lijnen zijn genoeg om een heel moderne, prachtige en minimalistische sfeer te creëren.

5. Citaten en teksten om de omgeving uniek te maken

Als citaten jouw ding zijn en je ze graag op de muren hebt, dan is dit het juiste idee. Of het nu stickers of foto's zijn om op de muur te plakken, ze zijn ideaal om de woorden van je favoriete schrijver, liedje of een andere betekenisvolle quote altijd bij je te hebben.

Advertisement

6. Heb je geen ruimte voor een tuin? Geen probleem...

Zijn bloemen en planten de mooiste dingen in je leven en wil je ze overal zien? Verf de muur achter je bed op deze unieke en vrolijke manier. Iedereen die je kamer binnenkomt zal sprakeloos zijn.

7. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand...

Lichtspellen, reflecties en splitsingen: hoeveel je kunt bereiken als je met spiegels werkt. Als het een accessoire is die je echt mooi vindt, probeer deze oplossing dan. Het zal je kamer speciaal maken.

Advertisement

8. Wat een prachtig berglandschap...

Bergen ja, natuurlijk, maar niet echt, beter om ze te stileren en de kamer de moderniteit te geven die hij nodig heeft. Ze zijn een geweldig alternatief voor klassieke natuur- en milieulandschappen. Wat vind jij?

9. Bakstenen achter het bed?

Waarom niet. Het is de oplossing voor liefhebbers van architectuur, materialen en een uitgesproken onconventionele touch. Je hebt maar een paar details of de hele muur nodig die op deze manier is gedecoreerd om een slaapkamer te hebben die, laten we eerlijk zijn, anders is dan het 'klassieke' idee.

Advertisement

10. Ik wil de natuur altijd bij me hebben...

Als je graag het gevoel hebt buiten te zijn, kies dan voor een natuurlijke oplossing voor je slaapkamer. Het zal je een gevoel van welzijn en ontspanning geven zoals je nog nooit hebt ervaren. Vind je het mooi?

11. Verlichte panelen... prachtig!

Maar is dit niet echt een originele en opvallende type inrichting? Het antwoord is natuurlijk persoonlijk, maar we moeten toegeven dat een oplossing met bakstenen, vakken en verborgen spots zoals deze een heel elegant effect geeft en de slaapkamer echt interessant maakt.

Advertisement

12. Bogen en....

Hou je van ronde, ronde architecturale vormen? Waarom zet je geen boog achter je bed? Je kunt het verlichten, er planken voor verschillende voorwerpen in plaatsen of het ontwerp toevoegen dat je het mooist vindt. Wat kies je?

13. Planten, een echte passie

Als je groene vingers hebt en graag voor planten zorgt en ze in elke hoek van het huis hebt staan, waarom zet je er dan niet ook een paar in je slaapkamer? Een groene oplossing die je kamer de uitstraling geeft die hij nodig heeft.

Advertisement

14. Bijpassende muur en kussens: het kan!

Of je nu kiest voor hout of voor een ander materiaal, het is erg leuk om de kleur van de muur achter het bed te kunnen afstemmen op de kussens, tapijten of andere details in je ruimte.

Welke van deze oplossingen zou jij willen toepassen in je slaapkamer?

Advertisement