12 creatieve planken en kasten om een kleine badkamer beter te organiseren

door Natasja

28 April 2023

12 creatieve planken en kasten om een kleine badkamer beter te organiseren
Advertisement

Het organiseren van de badkamer is altijd een moeilijke opgave, vooral als de ruimte erg klein is. Er zijn veel zaken waarmee rekening moet worden gehouden bij het organiseren van de badkamer, zoals eisen op het gebied van hygiëne en reinheid, maar ook het opbergen van producten die we dagelijks gebruiken voor ons welzijn. Ten slotte is het ook belangrijk om een duidelijk beeld van de dagelijkse behoeften van het hele gezin te hebben, zodat de badkamer wordt ingericht naar onze smaak en tegelijkertijd perfect functioneel is.

Is het beter om planken of rekken te gebruiken? Of toch liever gesloten kasten? Heb je wel eens gedacht aan haakjes? Er zijn veel vragen die bij de inrichting van een badkamer opkomen, maar het goede nieuws is dat het gemakkelijk zal zijn om ze snel en doeltreffend te beantwoorden om aan al je behoeften te voldoen, zelfs in een kleine ruimte.

We stellen hieronder 12 creatieve ideeën voor de inrichting van een kleine badkamer voor.

Advertisement

1. Deurplanken en -handdoekrekken

Deuren zijn meestal ongebruikte oppervlakken in kamers, maar ze kunnen gemakkelijk in jouw voordeel worden gebruikt om cosmetische producten op te bergen en handdoeken of badjassen aan op te hangen.

Advertisement

2. Onzichtbare organisatie

Als de ruimte beperkt is, waarom maakt je dan geen gebruik van bestaande of nieuwe nissen in de muur om je spullen in op te bergen? Je kunt ze gemakkelijk verbergen achter een spiegel of een deur.

3. Plank boven de wastafel

Wat dacht je ervan om de ruimte direct boven de wastafel te gebruiken? Je kunt een plank aan de muur hangen of kiezen voor een creatievere oplossing door het direct boven de wastafel te plaatsen.

4. Ladeverdelers

Om de beschikbare ruimte optimaal te benutten, is het van essentieel belang deze goed te organiseren, en voor het beste resultaat is het ideaal om ladeverdelers aan te schaffen. Zo verdeel je de verschillende producten beter en ziet de ruimte er veel groter uit.

5. Planken boven de WC

Heb je er wel eens aan gedacht hoeveel ruimte boven het toilet wordt verspild? Je kunt deze ruimte het beste benutten met de juiste planken.

Advertisement

6. Wandplanken

De eerste oplossing waaraan wordt gedacht bij het organiseren van een kleine ruimte is het gebruik van wandplanken. Wat dacht je van een houten en metalen model? Ze helpen je de spullen netjes te houden en beschermen ze tegelijkertijd tegen per ongeluk vallen.

7. Staande mandjes

Staande mandjes voor je spullen kunnen een ideale oplossing zijn om de verticale ruimte in de kleine badkamer beter te benutten.

Advertisement

8. Hoekplanken

Hoekplanken zijn een sierlijke manier om alle beschikbare hoeken te benutten.

9. Rails met haken en manden

Rails zijn een ruimtebesparende en elegante oplossing die in de badkamer kan worden gebruikt met haken voor het ophangen van accessoires en handdoeken, of met manden voor het opbergen van make-up, mondhygiëneproducten, borstels en alles wat je nodig hebt voor de dagelijkse routine. Gebruik ze boven de wastafel of het toilet, of misschien boven de deur.

Advertisement

10. Metalen manden voor kasten

Hang metalen manden direct aan de wastafel of kasten, misschien aan de douchewand of naast de wastafel om alles altijd binnen handbereik te houden.

11. Plafondplank

Een plafondplank, misschien versierd met manden om de inhoud te verbergen, is wat je nodig hebt als je badkamer zo klein is dat je geen plaats hebt voor alles wat je nodig hebt.

Advertisement

12. Boven elkaar geplaatste planken met haken

Een set Boven elkaar geplaatste planken met haken aan de onderkant is de ideale oplossing om alles wat je nodig hebt in je badkamer op te bergen.

Laat je creativiteit de vrije loop en je zult zien dat je kleine badkamer wordt omgetoverd tot een paleis!

Advertisement