Een altijd lekker ruikende kledingkast dankzij 3 eenvoudige en gratis trucjes

door Natasja

06 April 2024

Een altijd lekker ruikende kledingkast dankzij 3 eenvoudige en gratis trucjes
Advertisement

Geurende kledingkasten en lades: het is een klein genoegen en een manier om jezelf te belonen voor de moeite die je doet om alles altijd schoon en netjes te houden. Maar soms is de zorgvuldigheid bij het doen van de was, het op afstand houden van stof, schimmel en algemene onaangename geuren niet genoeg en heb je moeite om manieren te vinden om de binnenkant van meubels te ontgeuren. Je hoeft echter niet per se veel geld uit te geven aan specifieke luchtverfrissers: er zijn trucjes die wonderen doen.

Advertisement

1. De vertrouwde houten wasknijpers

1. De vertrouwde houten wasknijpers

Amazon

Als je houten wasknijpers hebt, kun je die ook gebruiken als luchtverfrissers. Je hebt misschien gelezen hoe deze wasknijpers kleine maar krachtige luchtverfrissers kunnen worden, zelfs onder de douche (als je ze boven de douchekop bevestigt, waar ze niet constant nat zijn maar alleen door de dampen worden bereikt) en in de auto (door ze op het ventilatierooster van de airconditioning te bevestigen).

Het is natuurlijk niet genoeg om de wasknijpers te gebruiken zoals ze zijn, maar om het vermogen van hout om vloeistoffen op te nemen te benutten. In het bijzonder essentiële oliën. Als je hooguit twee of drie druppels van je favoriete essentiële olie op het hout van de wasknijper giet, is het een geweldige luchtverfrisser voor kleine ruimtes zoals een kast of lade!

Advertisement

2. Houten kledinghangers

2. Houten kledinghangers

SONGMICS/Amazon

Je hebt de techniek begrepen: je kunt hetzelfde ook doen op het hout van de kledinghangers. Deze hebben een groter oppervlak, dus kun je ook een grotere hoeveelheid essentiële olie gebruiken. Het is dus niet nodig om het op precies elke houten kledinghanger te gebruiken: je kunt beginnen met essentiële olie op slechts twee of drie hangers te doen, en indien nodig verhogen.

Als het gaat om soortgelijke DIY luchtverfrissers voor meubels, is het altijd raadzaam om het nuttige met het aangename te combineren, dus kies die geuren die, naast parfumeren, ook wat extra effect hebben: tea tree en lavendel staan bekend als ingrediënten in anti-schimmelmiddelen, maar essences zoals cederhout, tijm of kamfer kunnen ook van pas komen, omdat ze motten op afstand houden.

3. Viltjes

3. Viltjes

VABNEER/Amazon

Ken je die zelfklevende viltjes die onder de poten van stoelen en tafels worden gebruikt zodat ze geen geluid maken als je ze over de vloer beweegt? Je kunt ze ook met essentiële olie gebruiken en ze dan op de binnenwanden van de kast of lade plakken.

Begin met twee of drie viltjes en voeg er pas meer toe als je het nodig vindt. Het effect houdt lang aan en daarna hoef je alleen maar meer essentiële olie op elk viltje te smeren - je hoeft ze niet te verwisselen! Vergeet niet dat één of twee druppels per viltje al voldoende zijn, tenzij je sterkere geuren wilt.

Creativo

Creativo

Er zijn ook mensen die op deze doe-het-zelfhouders, hun favoriete parfum gebruiken, precies dat parfum dat je het liefste draagt: dit kan een alternatief zijn om te proberen, ook al verdampt het misschien iets sneller dan de essentiële oliën. Maar niets verbiedt je om van olie, of parfum, te veranderen iedere keer wanneer het effect van de vorige afneemt en het zou zelfs een manier kunnen zijn om de meest geschikte geuren voor elk seizoen op te roepen!

Advertisement