Met een plastic fles maken muggen die door deuren en ramen binnenkomen geen kans

door Natasja

09 Augustus 2023

Met een plastic fles maken muggen die door deuren en ramen binnenkomen geen kans
Advertisement

Lichtvallen, insecticiden, kruiden die overal verspreid liggen: we proberen ze allemaal om muggen uit de buurt van onze huizen te houden en ze uit te schakelen als ze erin slagen naar binnen te sluipen. Maar er is een heel eenvoudige en goedkope methode die vaak beter werkt dan de andere, en waarvoor je alleen een plastic fles nodig hebt.

Het bestrijden van de aanwezigheid van deze insecten in huis is essentieel tijdens de maanden waarin het gemakkelijk is om ze overal te vinden: van de manier waarop ze erin slagen om onze slaap te verstoren door om ons heen te zoemen als we in bed liggen, tot alle gezondheidsrisico's die ze kunnen veroorzaken voor ons en onze viervoetige vrienden, er zijn nooit te veel manieren om ze het huis uit te krijgen.

Advertisement
Creativo

Creativo

Dus de volgende keer dat je op het punt staat een plastic fles weg te gooien, kun je beter nog eens nadenken: in vijf minuten kun je er een effectieve muggenval van maken, die je op strategische plekken in huis kunt plaatsen.

Wat heb je nodig om de val te maken? Naast de plastic fles heb je een stanleymes, een nietmachine, een blokje verse biergist of een zakje droge biergistpoeder, water en suiker nodig. In plaats van suiker kun je ook honing of een zoete siroop gebruiken. Verwarm een kopje water in de magnetron, zodat het net lauwwarm is, maar niet te warm: het dient alleen om de gist goed op te lossen, maar als de temperatuur te hoog is, zal het de gist doden en onbruikbaar maken.

Los vervolgens de gist op in het water en snijd ondertussen de fles in twee delen, waarbij je de snede aan de bovenkant maakt, voordat de fles naar de hals toe krimpt. Neem het bovenste deel en steek het ondersteboven in de bodem. Je zult zien dat het mondstuk zo een paar centimeter over de bodem hangt. Maak de twee plastic delen aan elkaar vast met behulp van de nietmachine.

Voeg de suiker toe aan het water met gist, roer goed om alles op te lossen en giet het dan in de fles. En de val is klaar! Muggen worden aangetrokken door het water en de kooldioxide die ontstaat wanneer gist en suiker samen reageren, zodat ze op de bodem terechtkomen en daar gevangen worden. Het is ook aan te raden om een paar druppels azijn toe te voegen om te voorkomen dat de bijen ook gevangen raken.

Plaats de vallen op vensterbanken of deurdrempels, vooral als je ramen en deuren openhoudt, en ze zullen een groot hulpmiddel zijn in de strijd tegen muggen!

Advertisement