Mieren in de tuin? Om ze buitenshuis te houden kan je deze effectieve chemievrije truc proberen

door Skip

24 Augustus 2023

Mieren in de tuin? Om ze buitenshuis te houden kan je deze effectieve chemievrije truc proberen
Advertisement

Op tijd, georganiseerd, hardwerkend, netjes maar vooral ook volhardend. Heb je in de gaten over wie we het hebben? Mieren natuurlijk, die kleine insecten die jaar na jaar hun opwachting maken in vele huizen en de mensen die daar wonen aardig wat problemen bezorgen.

Hoewel het hier om beestjes die geen kwaad doen gaat wordt niemand er blij van om te zien hoe ze ruimtes binnendringen; of dit nou binnen of buiten is zoals binnenplaatsjes, balkons of tuinen. Mieren gaan op pad om voedsel te zoeken en zullen zij onvermijdelijk zich vermeerderen en zich begeven richting onze voedselvoorraden. En dan moet je dus zien hoe ze jouw  voorraad willen "aanvallen," dingen die je in de keuken wilt gebruiken en die voor hen veel lekkerder zijn. Die opmars wil je een halt toeroepen, maar hoe dan? De te hanteren aanpakken kunnen er veel zijn, sommige werken beter, andere minder goed, maar wij hebben hier een 100% natuurlijke aanpak die vooral geldt voor omgevingen buiten waar het groen zich bevindt.

Advertisement
Creativo

Creativo

Mieren doen zoals gezegd geen vlieg kwaad en het is hun doel om voedselvoorraden aan te leggen voor de koudere maanden. Ze werken in groepsverband en doen dat strak omlijnd en georganiseerd en zijn bereid om koste wat kost hun doel te bereiken. Jammer is wel dat dit alles ook betekent dat ze zullen proberen bij jouw voedselvoorraad proberen te komen. Ze starten dan wellicht in de tuin om vervolgens in je huis te komen. En het kan zijn dat dit allesbehalve aangenaam is.

Als jou dit is overkomen dan zal je op vele manieren geprobeerd hebben ze op afstand te houden, dat geloven we. Maar deze oplossingen blijken niet altijd effectief: het is dus noodzakelijk om te mikken op plannen die gegarandeerd zullen slagen en snel ook, bij voorkeur zonder gebruik van chemische producten of insecticiden. Die kosten vaak niet alleen veel, ze berokkenen het mileu ook veel schade. Als je op zoek bent naar iets dergelijks, zijn wij van juist van plan om je dan een truc te laten zien die iets voor jou zou kunnen zijn. We garanderen je dat je zal besparen en dat het effectief zal zijn 100% natuurlijk. Om de truc uit te voeren heb je slechts drie producten nodig die je gegarandeerd thuis hebt liggen.

Advertisement
Creativo

Creativo

Gist, water en suiker (vooral dit laatste): deze drie dingen heb je nodig om die indringerige mieren uit de buurt te houden van huis en kan je gebruiken in de tuin om te voorkomen dat zij je huis binnendringen en zij je voedselvoorraad zullen "aanvallen."

En wat moet je dan doen met suiker gist en water als je mieren wilt gaan tegenhouden? Makkelijk: je leidt de mieren af, net als je met een afleidingsmanouvre doet: ze worden aangetrokken tot iets waar ze dol op zijn, suiker en ze moeten er wel naartoe. Als dit buiten ligt dan zullen ze zeker niet meer toegeven aan de verleiding naar binnen te willen. Het is echt een hele makkelijke strategie die voor iedereen haalbaar is.

Om het anti-mierenplan in werking te stellen heb je twee á drie eetlepels suiker, water en gist nodig dat in een doormidden geknipte plastic fles (of iets soortgelijks) zit. Het is belangrijk om voor de mieren voldoende ruimte vrij te laten dat ze erin kunnen. Je kan dus een inkeping maken waardoor mieren makkelijk bij hun zo gewilde schat komen. Als ze het eenmaal binnen handbereik hebben, terwijl het flesje op strategische plekken staat in tuinen binnenplaatsen of op balkons, zullen ze op hun zachtst gezegd dolblij zijn en afgeleid zijn door de overdaad aan voedsel ze pardoes vergeten dat er in huis nog wel meer zou kunnen zijn.

Creativo

Creativo

En mochten ze nou toch proberen om nog binnen te komen is het belangrijk om te onthouden dat er nog vele andere chemievrije, vriendelijke effectieve manieren zijn om ze te verjagen die je allemaal kan uitproberen. Neem bijvoorbeeld koffiedik dat je kan uitstrooien over de plaatsen waar mieren het meest aanwezig zijn. Kaneel kan je op dezelfde manier gebruiken. De sterke geur maakt dat de diertjes niet dichterbij zullen komen.

Al met al zijn mieren een probleem voor veel mensen, maar met goed letten op een aantal dingen en wat vindingrijkheid kan je het zo spelen dat ze jouw grondgebied niet zullen binnenvallen. Heb je ooit al eens deze methoden geprobeerd?

Advertisement