11 charmante voorstellen voor het inrichten van een elegante en gezellige hal met een eenvoudig tafeltje

door Natasja

07 Mei 2023

11 charmante voorstellen voor het inrichten van een elegante en gezellige hal met een eenvoudig tafeltje
Advertisement

Soms is de hal van een huis kaal omdat er weinig ruimte is en je niet weet hoe je het moet inrichten. Andere keren echter is het een plek die als een magneet de chaos aantrekt van iedereen die binnenkomt of van huis weggaat. Of misschien heeft men geprobeerd de ruimte te verfraaien, maar zonder noemenswaardig resultaat. In al deze gevallen zou het antwoord een juiste tafel kunnen zijn.

We hebben het over tafels die langer zijn dan breed: de lengte is in feite die welke nodig is om de ruimte achter de muur te vullen, zonder te overdrijven; de breedte daarentegen is die welke wordt toegestaan door de afmetingen van de ingang zelf. De breedte daarentegen is die welke wordt toegestaan door de afmetingen van de ingang zelf. Ze kunnen dus worden gebruikt als louter decoratieve planken, waar u weinig meer dan sleutels en een paar goed uitgekozen voorwerpen in kwijt kunt, of ze kunnen ook manden bevatten om alles wat gewoonlijk de doorgang belemmert op orde te houden. Bekijk de onderstaande ideeën.

Advertisement

Eenvoudig, gemaakt van hout, hoog genoeg om ruimte te maken voor wat je eronder wilt hebben, en breed genoeg om decoratieve voorwerpen of, indien nodig, zelfs nuttige dingen die je niet moet vergeten mee te nemen, op te bergen.

Advertisement

Sommige hebben een plank onderaan, perfect voor manden en dozen die de rommel zullen verbergen.

Als de hal beperkt is tot een minimaal stukje muur aan de zijkant van de trap, is het misschien mogelijk om toch een tafeltje met zeer eenvoudige lijnen te plaatsen.

En als de muur breed is, kan er ook een Lange tafel worden geplaatst.

Er zijn ook veel DIY projecten voor degenen die hout willen bewerken en een van deze op maat gemaakte tafels willen maken.

Advertisement

Weinig ruimte? Geen nood. Ook een smalle consoletafel, eventueel van metaal, die afsteekt tegen de achtergrond kan echt prachtig staan.

Ook heel mooi zijn de combinaties van metaal en hout in geometrische vormen, een combinatie van natuurlijk en modern die altijd populair is.

Advertisement

Grote spiegels en vazen met bloemen maken de inrichting vaak compleet.

Niet zelden steken deze smalle consoletafels boven de radiatoren uit, waardoor hun aanwezigheid enigszins wordt verhuld.

Advertisement

Soms zijn het hoge kisten, of in iedergeval kasten met daaronder ruimte voor schoenenrekken of andere dingen.

Wat dacht je van een smeedijzeren exemplaar dat aan de muur is bevestigd?

Wat voor soort tafel zou jij voor de hal willen?

Advertisement