Een altijd stijlvolle en opgeruimde wasruimte met wandorganizers

door Natasja

27 Januari 2023

Een altijd stijlvolle en opgeruimde wasruimte met wandorganizers
Advertisement

In huis, vooral als ze pas gebouwd zijn, is de ruimte voor de wasruimte altijd zeer beperkt: een zeer klein berghok dat net breed genoeg is voor het apparaat, een speciale hoek in de badkamer, soms zelfs gewoon een kastje onder de spoelbak. Daardoor wordt het vaak moeilijk om ruimtes zo te organiseren dat ze zo functioneel en opgeruimd mogelijk zijn, en er ook nog mooi uitzien.

Er is altijd een oplossing voor logistieke problemen in huis en in dit geval is die heel eenvoudig: wandorganizers. Of het nu gaat om een volledige kamer, een berghok, een hoekje van de badkamer of een klein kastje in de keuken, je wasruimte kan een plaats worden waar je in alle rust kunt doen wat je moet doen en zelfs kunt genieten van de schoonheid en elegantie van de inrichting. Laten we eens kijken naar enkele ideeën voor een altijd toporganisatie.

Advertisement

1. Kolomkast

Als de ruimte echt krap is, kun je een kolomkast met manden gebruiken om alles wat je nodig hebt op te bergen. Achter een deur of in een anders ongebruikte hoek kun je met deze kast het wasgoed verdelen en wasmiddelen, vlekkenverwijderaars en strijkijzer overzichtelijk opbergen. Door labels aan elke mand toe te voegen, kunnen alle gezinsleden hun spullen netjes houden!

Advertisement

2. Wandhaken

Zelfs eenvoudige wandhaken om waszakken aan op te hangen kunnen helpen om rommel te verminderen zonder dat het lelijk wordt om te zien.

3. Kapstok

Een eenvoudige kapstok met haken kan een perfecte houder worden in de wasruimte voor het strijkijzer, de bezems, stoffer en, waarom niet, zelfs de vuile waszakken.

4. Waskast

Deze waskast lijkt bijna op een halconsoletafel, ideaal voor iets ruimere wasruimtes die niet willen afzien van een vleugje klasse.

5. Planken

Als de beschikbare ruimte beperkt is tot de muur boven de wasmachine, zijn planken de perfecte oplossing. Ze zijn ruimtebesparend en stapelbaar in de hoeveelheid en op de afstand die je verkiest, zodat je alles wat je nodig hebt altijd binnen handbereik hebt, zonder ruimt op de vloer in te nemen.

Advertisement

6. Strijkplankrek

En voor het strijkijzer en de strijkplank, waarom niet een DIY rek maken?

7. Metalen rekken en manden

Slechts twee metalen rails zijn voldoende om de wandruimte naar eigen inzicht in te richten: hang planken, manden of rails met haken op om alles wat je nodig hebt op te bergen.

Advertisement

8. Hangkasten

Als je niet wilt dat het wasgoed en de producten aan de lucht en de inkijk worden blootgesteld, kun je de muur boven de wasmachine voorzien van praktische hangkasten.

9. Uitgeruste wand

Een geperforeerd metalen paneel en haken zijn voldoende voor een perfecte organisatie. Aan dit wandmeubel kun je waszakken hangen, maar ook kleine planken en manden voor schoonmaakmiddelen of direct bezems, stoffers en de strijkplank.

Advertisement

10. Voetstuk

Waarom geen gebruik maken van de ruimte onder de wasmachine? Installeer de wasmachine op een voetstuk, dat is handiger bij het in- en uitladen en je kunt de ruimte eronder naar eigen inzicht indelen: plastic mandjes, kastjes, lades met uittrekbare planken... je houdt zelfs ruimte over om de kattenbak te verstoppen!

Wat is jouw favoriete oplossing?

Advertisement