Tuinbanken: 11 DIY projecten om je te inspireren

door Natasja

25 Januari 2023

Tuinbanken: 11 DIY projecten om je te inspireren
Advertisement

Groot of klein, in een tuin is er altijd een plek nodig om te zitten en te genieten van de buitenlucht, alleen of in gezelschap. Als je kleine privé-paradijs ook nog eens zo is ontworpen dat het meerdere schilderachtige plekjes heeft, misschien vooral in bepaalde seizoenen, is het echt leuk om strategisch een bankje te plaatsen, zodat je kunt zitten en je favoriete hoekjes van de tuin kunt bewonderen.

Natuurlijk zijn er vele modellen banken te koop, van hout, metaal en meer. Maar als je iets unieks en op maat wilt maken, is er geen tekort aan inspiratie voor fantastische DIY projecten, zoals de onderstaande.

Casual_DIY/Reddit

Casual_DIY/Reddit

Voor wie van timmeren houdt, is een bank van houten platen met scherpe profielen zoals deze een project dat de moeite van het proberen waard is.

Advertisement
ssprings7/Reddit

ssprings7/Reddit

Als er ruimte beschikbaar is, is het erg leuk om plantenbakken in de banken te integreren, zodat je ze kunt versieren met elke soort plant die je verkiest en die bij de omgeving past.

Zpanzer/Reddit

Zpanzer/Reddit

Een handgemaakte bank kan elke gewenste maat hebben. Zo kan het, als het diep en lang genoeg is, ook een ligbank worden waarop je je buiten kunt ontspannen.

Imgur

Imgur

Vierkante plantenbakken verbonden met dikke houten platen die als zitplaatsen zullen dienen: een modulair ontwerp waarmee een bank kan worden gecreëerd die tuinen, terrassen en balkons zal omlijsten!

Twee zeer sterke potren en een zitting die ze verenigt: dit is een bank met een eenvoudige en aantrekkelijke vorm.

Advertisement

Twee stenen verticaal, van dezelfde grootte, en een dikke houten zitting: eenvoudig maar mooi in veel verschillende contexten.

En als er geen dezelfde stenen kunnen worden gevonden, kunnen de onderste elementen van de bank net zo goed van bakstenen worden gemaakt!

Advertisement

Die van natuurlijk hout zijn altijd fascinerend: boomstammen en platen van boomstammen, al dan niet behandeld om slechte weeromstandigheden te weerstaan, raken nooit uit de mode.

En de zitting van een houten plaat kan ook passen in speciaal gemaakte groeven in de stammen die aan de uiteinden zijn geplaatst.

Advertisement

Je zou zelfs oude stoelen kunnen recyclen en ze combineren tot één bredere zitting!

Een paar lange houten planken kunnen ook twee in de grond gestoken banden met elkaar verbinden: een origineel idee voor een tuinbank!

Zou je de tuin willen inrichten met soortgelijke elementen?

Advertisement