11 prachtige plantenbakken om de entree in stijl te versieren

door Natasja

08 September 2023

11 prachtige plantenbakken om de entree in stijl te versieren
Advertisement

Als in huis de inrichting van een kamer nooit helemaal compleet is zonder planten of bloemen in potten of vazen, dan geldt dit nog meer voor buiten: goed geplaatste plantenbakken kunnen wonderen doen om de entree stijlvol te versieren.

Je kunt ze aan weerszijden van de deuropening zetten, in de hoek van de entree, op de treden die naar de ingang leiden en zelfs op de oprit: één opvallende pot of veel, gekochte of handgemaakte, in pothouders gestoken of opnieuw geverfd voor een aantrekkelijkere uitstraling... Er zijn veel ideeën om je door te laten inspireren en we geven er hieronder een paar.

Met de juiste combinatie van bloemen en planten is elke pot goed, zelfs de meest klassieke.

Advertisement

Het is dan ook erg leuk om de trap te gebruiken als een podium dat naar de deur leidt en deze te versieren met veel potten van misschien wel bijpassende vormen en kleuren, met de planten die je het mooist vindt.

Er zijn ook veel gerecyclede materialen die zich uitstekend lenen als alternatief voor doe-het-zelf plantenbakken: bepaalde brede metalen emmers, kuipen, de geperforeerde emmers voor het oogsten van olijven en nog veel meer.

Als je daarentegen niet echt van het type pot houdt, of je wilt alle elementen van de inrichting bij de entree bij elkaar laten passen, dan kun je een paar pothouders kiezen in materialen die passen bij de andere in de buurt.

Zin om te creëren? Je kunt oude, versleten potten gebruiken als mal voor onverwoestbare betonnen plantenbakken met eenvoudige, aantrekkelijke vormen.

Advertisement

Als je echter de voorkeur geeft aan een moderne look, zijn hoge plantenbakken met puntige randen een idee om te overwegen.

Je kunt de plantenbakken ook leuk in strepen verven.

Advertisement

Vooral terracotta potten lenen zich voor duizend versieringen: stippen, strepen, bloemen, cijfers en meer!

Vergeet niet dat de planten nog steeds de hoofdrolspelers zijn, dus zelfs een eenvoudig gevormde pot volstaat.

Advertisement

Er zijn heel veel ideeën, ook in de doe-het-zelfwereld, voor het maken van plantenbakken met hout, en misschien komen pallets of gerecycled hout ook van pas, afhankelijk van de stijl die je wilt bereiken.

En je kunt ze schilderen in elke kleur die je maar wilt, en vervolgens versieringen toevoegen zoals lantaarns in het midden van de planten die uit de randen steken.

Welk idee vind jij het mooist?

Advertisement