Kwekers raden deze meststof aan: het is de beste en ongelooflijk goedkoop

door Natasja

08 September 2023

Kwekers raden deze meststof aan: het is de beste en ongelooflijk goedkoop
Advertisement

Of je nu een beginner bent of ervaren, een lang en voorspoedig leven voor je planten is nooit een zekerheid. Er zijn namelijk veel redenen die kunnen leiden tot het vergelen van bladeren of verwelken van je planten, van de verkeerde standplaats tot tocht, van slechte lichtomstandigheden tot teveel of overmatig water geven; en niet te vergeten ongedierte dat, hoeveel toewijding je ook aan de verzorging van de planten besteedt, ze toch als hun nieuwe thuis kunnen kiezen. 

Maar voordat je dure aankopen doet voor hulpmiddelen om planten goed te beheren en voor bodembemestingsproducten, moet je even nadenken: soms heb je in de voorraadkast al alles wat je nodig hebt om de planten zo goed mogelijk te voeden en kun je met heel weinig geld een heel nuttige doe-het-zelf-meststof maken. 

Advertisement

De beste meststof voor kwekers is ongelooflijk goedkoop

De beste meststof voor kwekers is ongelooflijk goedkoop

Creativo

Je kunt gemakkelijk een 100% natuurlijke en goedkope meststof maken door simpelweg een ingrediënt te gebruiken dat je al in de voorraadkast hebt.

Een zeer eenvoudige eerste methode om een ongelooflijk effectieve meststof te maken is door simpelweg een theelepel baking soda op te lossen in een liter water en dit te gebruiken om de planten water te geven. Dit middel moet elke 30 dagen worden gebruikt en zal je helpen de bloei en de groei van nieuwe bladeren te stimuleren om afgevallen of vergeelde bladeren te vervangen.

Maar water geven is niet de enige manier waarop baking soda je planten kan helpen weelderig te bloeien en groeien.

Advertisement

Een tweede methode om goedkoop de beste meststof te maken

Een tweede methode om goedkoop de beste meststof te maken

Creativo

Als de planten tekenen van schimmel en ongedierte vertonen, kun je baking soda gebruiken om de plaag te elimineren en je planten weer te laten groeien en bloeien. Omdat baking soda een alkalisch product is, verhoogt het de pH van water, waardoor het alkalisch wordt en een uitstekend middel tegen schimmels en ongedierte wordt, die goed gedijen in een zuurdere omgeving. 

Daarom kun je dezelfde oplossing die je hebt bereid om de planten water te geven ook in een fles met een verstuiver doen; zo kun je het op de bladeren spuiten en alle sporen van schimmels en ongedierte verwijderen. Dankzij dit veelgebruikte en ongelooflijk goedkope product kun je het grote probleem van verwelkende planten in een mum van tijd oplossen, zonder je toevlucht te nemen tot dure en mogelijk schadelijke chemische middelen.

Je bent klaar om je planten een nieuw, lang leven te geven!

Advertisement