Laat de klimplanten opvallen met de accordeonhanger truc

door Natasja

10 April 2023

Laat de klimplanten opvallen met de accordeonhanger truc
Advertisement

De uitschuifbare en opvouwbare houten hangers, de zogenaamde "accordeonhangers", die kunnen worden uitgeschoven of opgevouwen om de beschikbare ruimte te dekken en die haken bieden om kleren, jassen, tassen en accessoires aan op te hangen dankzij de knoppen op de hoekpunten van de verschillende ruitjes die ze vormen, zijn een klassiek accessoire die je in meer dan één huis zult hebben gezien.

Ze bestaan al sinds mensenheugenis, zijn een van de meest standaardmodellen wat hangers betreft, en kunnen er zelfs een beetje gedateerd of uit de mode lijken, tenzij ze een iets geraffineerder ontwerp hebben. Het kan zelfs gebeuren dat je er een in huis hebt die je graag zou vervangen door een andere, mooiere kapstok. 

Er is een ongebruikelijke toepassing die je wellicht wilt weten, waarmee je de schoonheid van de klimplanten in je huis optimaal kunt benutten.

via Chantel Gray/Instagram

Advertisement
channygrayhome/Instagram

channygrayhome/Instagram

Het is een simpele maar ingenieuze truc die bedenker Chantel Gray ook op Instagram laat zien. In een korte video laat de vrouw zien hoe een eenvoudige accordeonhanger goed kan werken als steun voor een pothos, klimop, philodendron of welke klimplant je thuis ook kweekt.

Op deze manier kan de plant, die gewoonlijk zijn blad op de grond laat vallen, groeien door zich aan de muur te vertakken en deze met groen te bedekken: het is een ideale manier van decoreren voor wie van een huis vol jungle vibes houdt!

Het proces is echt vanzelfsprekend:

  1. Kies waar je de pothouder bevestigt die gewoonlijk je klimplant ondersteunt: als hij erg hoog hangt, kun je hem beter wat lager zetten om ruimte te maken voor het DIY steun.
  2. Neem de hanger en verleng hem zo ver mogelijk, plaats hem dan verticaal op de muur. Jij beslist wanneer je het verlengt, maar vergeet niet dat de plant zal groeien, dus zelfs als hij nog geen takken heeft die lang genoeg zijn om alles te bedekken, kan hij ze later produceren. En dan kan hij op die steun blijven weven of je kunt hem ook in andere richtingen laten groeien. Daar denk je te zijner tijd wel over na.
  3. Bevestig de hanger met behulp van een boormachine aan de muur.
  4. Ontwar de takken van de plant voorzichtig en breng ze naar boven. Forceer ze niet te veel, ze kunnen aan de basis zijn 'verstijfd' toen de plant alleen naar beneden kon groeien, dus verplaats alleen het deel dat je kunt bewegen zonder het risico te lopen iets te breken.
  5. Wikkel de takken om de knoppen, eventueel met behulp van zacht plantentouw.

Nu ziet de muur, ook een smal gedeelte tussen twee deuren zoals in het huis van Chantel Gray, er meteen beter uitzien. Bekijk de video hieronder om te zien hoe je het moet doen.

Advertisement
Advertisement