Zorg voor een ideaal microklimaat met behulp van deze 10 kamerplanten

door Natasja

25 Oktober 2023

Zorg voor een ideaal microklimaat met behulp van deze 10 kamerplanten
Advertisement

Tuinieren is een steeds populairder en beoefend tijdverdrijf en planten worden door veel mensen gebruikt om woningen te decoreren. Prachtig om naar te kijken en een onuitputtelijke bron van voldoening, kunnen planten een echt wondermiddel zijn voor ons humeur en een perfecte oplossing voor het decoreren van de interieurs en open ruimtes.

Niet iedereen weet echter dat planten ook heel nuttig kunnen zijn voor ons welzijn en onze gezondheid. Ze kunnen de luchtvochtigheid in de ruimte en de hoeveelheid zuurstof in de lucht reguleren, en veel soorten zijn ook in staat om stof en microdeeltjes die potentiële allergenen kunnen zijn te verwijderen en zo een ideaal microklimaat voor ons en ons hele gezin te creëren.

Als je de luchtkwaliteit in huis wilt verbeteren met de hulp van onze groene vrienden, raden we je de volgende 10 soorten aan die je daarbij zullen helpen.

Advertisement

1. Sanseveria

1. Sanseveria

niccig/Reddit

Als een van de meest populaire en gewaardeerde kamerplanten is Sanseveria ook nuttig voor het creëren van een gezonde omgeving in huis, omdat het formaldehyde, xyleen, alcohol, aceton en benzeen verwijdert. De Sanseveria is ook geschikt voor ruimtes met weinig licht en is perfect voor in de badkamer, waar hij helpt giftige stoffen te verwijderen die vrijkomen bij chemische schoonmaakmiddelen.

Advertisement

2. Cypres

2. Cypres

slugback/Reddit

De cipres, die in Japan als heilig wordt beschouwd, is een zeer decoratieve groenblijvende plant die de luchtvochtigheid in huis helpt reguleren.

3. Pothos

3. Pothos

fuji91/Reddit

Een andere populaire plant in woningen, de pothos, wordt vooral gewaardeerd om zijn robuustheid en lage behoefte aan verzorging. Hij kan ook koolmonoxide verwijderen en is daarom bijzonder geschikt voor huizen in drukke straten.

4. Orchideeën

4. Orchideeën

dovathinova/Reddit

Orchideeën zijn prachtig vanwege hun elegante en spectaculaire bloemen, maar ze zijn ook goed voor de lucht die we inademen, omdat ze xyleen kunnen verwijderen. Nog een goede reden om ze te leren kweken.

5. Kalanchoë

5. Kalanchoë

nememia98/Reddit

Kalanchoës zijn erg geliefd om hun rijke en prachtige bloemen, maar ze zijn ook uitstekende bondgenoten bij het handhaven van het juiste vochtigheidspercentage in de lucht.

Advertisement

6. Ficus

6. Ficus

mkstellar/Reddit

De bekendste en populairste soort is de Ficus benjamina, een plant die zeer nuttig is voor de atmosfeer in huis vanwege zijn vermogen om de luchtvochtigheid te reguleren en gifstoffen en virussen, waaronder rook, te neutraliseren.

7. Mirte

7. Mirte

_SamuraiJack_/Reddit

Het is niet alleen een zeer decoratieve plant, maar ook een wondermiddel tegen ziektekiemen.

Advertisement

8. Citroenplant

8. Citroenplant

pocketmole/Reddit

Citroenplanten zijn uitstekende kamerplanten, en niet alleen vanwege hun grote decoratieve kracht: als ze in bloei staan verspreiden ze een geurige geur in de lucht, ze zijn in staat om de luchtvochtigheid te reguleren en hun bladeren bevatten tal van heilzame stoffen die helpen om de ruimte rondom hen te zuiveren.

9. Laurier

9. Laurier

sethdleo/Reddit

Laurier is een zeer nuttige aromatische plant die smaak toevoegt aan veel traditionele gerechten, maar thuis kweken is ook nuttig op andere manieren: wist je bijvoorbeeld dat hij de luchtvochtigheid kan reguleren?

Advertisement

10. Varen

10. Varen

namesdaner/Reddit

Varens worden veel gekweekt in huis vanwege hun grote decoratieve kracht en het gemak waarmee ze gekweekt kunnen worden, maar ze zijn ook goed in het reguleren van de luchtvochtigheid door deze af te geven via hun bladeren.

Welke van deze planten kweek jij in huis?

Advertisement