16 ideeën om te kopiëren voor tafelstukken met spectaculaire vetplanten

Janine image
door Janine

06 Oktober 2023

16 ideeën om te kopiëren voor tafelstukken met spectaculaire vetplanten
Advertisement

Vetplanten zijn echt geweldig voor degenen die niet al te veel tijd hebben om aan tuinieren te besteden en voor degenen die het huis ook willen decoreren met een vleugje groen en originaliteit. Vaak groeien vetplanten (of succulenten) langzaam, waardoor ze lange tijd in kleine potten kunnen worden bewaard. Bovendien zijn er een oneindig aantal variaties op het gebied van vormen en kleuren, dus samen gecombineerd geven ze leven aan uiterst scenografische composities, uitstekend te gebruiken voor decoratie waar dan ook, zelfs als tafelstuk.

Kijk maar eens naar onderstaande ideeën: misschien vind je wel een idee om de tafel te versieren, ook buiten!

Advertisement

Vetplanten en kaarsen voor een onberispelijk tafelstuk

Neem een ​​kom of platte bak, plaats een kaars in het midden van de bak en zet de planten rondom met voldoende aarde: het is een "recept" dat zich aan veel situaties aanpast!

Advertisement

Gebruik ruw hout om de vetplanten in het midden van de tafel te plaatsen

Het combineren van ruw hout en planten is altijd een winnende combinatie. Je kunt bijvoorbeeld houten schijven gebruiken, met voldoende ruimte in het midden om zelfs heel jonge plantjes te plaatsen.

Omdat vetplanten geen overdreven hoeveelheid aarde nodig hebben, kunnen ze zelfs in nissen en spleten overleven. Daarom zien ze er zelfs in een enigszins uitgehold deel van een stam prachtig uit.

Zelfs voorwerpen gemaakt van grof uitgehouwen hout, zoals schalen en andere dingen, passen perfect bij vetplanten.

En als je toevallig een aangestrande stronk in handen hebt, of een stam die verweerd is door de elementen en dus vol gaten en scheuren zit, kunnen deze het podium worden voor je vetplanten, die ook als tafelstuk kunnen worden uitgestald.

Advertisement

Verlangen naar de zee met het tafelstuk, ook met vetplanten

Over strand gesproken, en weinig aarde: ook een grote schelp kan een paar vetplanten bevatten! Een schattig idee voor een tafelstuk, dat ook niet slecht zou staan ​​op een bureau! Vergeet niet om de schelpen, die vaak beschermd zijn, niet op te rapen, maar ze te kopen bij gecertificeerde detailhandelaren, of misschien vind je goede nagemaakte exemplaren!

Een glazen bak, aarde eronder (dit is voor de wortels) en zand erboven ter decoratie. Rond je vetplanten kun je rangschikken wat je maar wilt, voor een tafelstuk dat aan de zee doet denken.

Advertisement

Vetplanten in gerecyclede voorwerpen om altijd originele tafelstukken te creëren

Opnieuw vanwege de hierboven geziene kenmerken, zijn er veel dingen die zich lenen om vazen ​​voor vetplanten te worden. Als je bijvoorbeeld oude glazen hebt, kunnen deze uitstekende tafelstukken worden.

Hetzelfde geldt voor taartstandaarden, maar vooral als elke etage randen heeft die hoog genoeg zijn om aarde vast te houden.

Advertisement

Een oude, verwoeste en roestige metalen pan wordt omgetoverd tot een spectaculair tafelstuk met vetplanten erin.

Een keramisch theeservies, misschien ouderwets of beschadigd, dat een dynamische compositie vol vetplanten wordt.

Advertisement

Onweerstaanbare kleine vintage kistjes vol met planten!

Versier de tafel ook buiten met vetplanten

Wil je de tafel buiten in een handomdraai versieren? Neem alle potten met vetplanten die je hebt en plaats ze in het midden!

Advertisement

Als je het idee van een strook groen in het midden van de tafel mooi vindt, denk er dan eens over na om ruimte te laten voor een vaste plantenbak. Dat kan tussen betonnen planken!

Tafelstuk met vetplanten, ook tijdens feestdagen

Je gebruikt het hele jaar door vetplanten, dus waarom zou je ze niet ook als herfstversiering gebruiken? Ze zijn schattig in een pompoen, in de herfst of voor Halloween.

Advertisement

Kleinere plantjes houden het lang vol, ook als ze in kegels worden gestoken (bij voorkeur gemaakt van steekschuim) waarmee kerstversieringen in de vorm van een kerstboom worden gemaakt!

Heb je ideeën gevonden om na te maken en een tafelstuk met vetplanten te creëren?

Advertisement