Heb je genoeg van de rommel in de badkamer? Hier zijn 20 praktische oplossingen die je kunnen helpen

door Natasja

14 Oktober 2023

Heb je genoeg van de rommel in de badkamer? Hier zijn 20 praktische oplossingen die je kunnen helpen
Advertisement

De badkamer moet ook gezellig en helemaal niet kaal zijn. De moeilijkheid om de badkamer mooi te maken, kan echter liggen in de ruimte die beschikbaar is om meubels en andere nuttige en verfraaiende inrichtingsaccessoires te plaatsen. Maar je moet nooit wanhopen, want er zijn genoeg ideeën op het gebied van design en elke kamer kan een unieke stijl hebben die ook functioneel is.

Deze 20 ideeën zijn een duidelijk voorbeeld dat elke badkamer zijn eigen kast kan hebben, afhankelijk van onze smaak, de beschikbare meters en de functionaliteit die we willen geven.

Advertisement

1. Meubels ophangen

Als het probleem vooral de ruimte is, waarom maak je dan geen gebruik van de muren? Misschien vind je het leuk om kleine schilderijen of kleine voorwerpen op te hangen om alles mooier te maken, maar in de badkamer heb je functionaliteit nodig en denk daarom aan verfraaiing met iets dat ook helpt om alledaagse voorwerpen op te bergen. Deze hangoplossing kan heel interessant zijn.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor open planken met handdoekrekken, een praktische manier om dingen op te bergen zonder het gevoel van opgesloten te hebben.

Advertisement
Winston Porter/Wayfair

Winston Porter/Wayfair

Als de kamer daarentegen wat extra ruimte heeft, licht is, maar je toch gebruik wilt maken van de muurruimte, kun je denken aan een aanvulling die zowel een gesloten als een open gedeelte heeft. Handig en mooi.

RiverRidge Home/Wayfair

RiverRidge Home/Wayfair

En als de lichte retrostijl je bijzonder aanspreekt, wat vind je dan van deze optie? De kleur die je kiest, is de kleur die je het mooist vindt passen bij de rest van de meubels en de kleuren van de badkamer. Een paar haakjes en je kunt ook wat spullen in het zicht laten die een extra touch geven.

Verschillende planken en een geometrisch ontwerp zijn niet alleen handig voor het opbergen van opgevouwen handdoeken, maar gevende badkamer ook een chique uitstraling.

Als je open rekken niet mooi vindt, zijn er ook eenvoudige wandkasten die gesloten zijn en waarbij de deur ook kleine of grote voorwerpen kan bevatten, afhankelijk van wat je gebruikt.

Advertisement

Ook heel handig en interessant is de oplossing waar je borstels, föhns, toiletpapier en wat al niet meer in kunt stoppen, dankzij de speciale gaten om te voorkomen dat ze eruit vallen.

2. Hoe benut je de ruimte onder de wastafel?

Als de wastafel in een kastje zit, kun je voor het gedeelte eronder lades kiezen die ook ruimte bieden aan waterafvoerbuizen. Ook al is de vorm niet helemaal regelmatig, met zo'n oplossing kun je orde scheppen in de badkamer.

Advertisement

Het is ook mogelijk om een meubel te kiezen dat zeker breder is, maar dat de basis van de wastafel 'omarmt'. In dit geval heb je genoeg ruimte en is het de beste manier om te voorkomen dat er iets in de kamer blijft rondslingeren.

3. Het toilet op een originele manier camoufleren...

We staan er niet vaak bij stil, maar de ruimte rond het toilet kan goed gebruikt worden en dient ook om het minst favoriete deel van de kamer te camoufleren. De alternatieven in dit geval kunnen talrijk zijn, in de kleur die je verkiest, open, gesloten, gemengd of op schaal. Laten we er een paar bekijken om inspiratie op te doen en de badkamer een nieuwe touch te geven. Je kunt denken aan een kast die het toilet omlijst en in hoogte toeneemt. Op deze manier is het niet nodig om andere meubels te plaatsen.

Advertisement

Of je kunt kiezen voor een meubel dat laag is, of in ieder geval niet hoger dan het toilet. De bovenkant fungeert in dit geval als plank en je kunt er tijdschriften, toiletpapier of een speaker op plaatsen om naar muziek te luisteren terwijl je een lekker bad neemt.

Kleine badkamer? Geen probleem. Zet alles rond het toilet en je zult zien dat de zijwanden vrij kunnen blijven om geen gevoel van claustrofobie te geven.

Advertisement

Wat dacht je van een ladderoplossing? Natuurlijk moet je van open planken houden, maar het geeft die unieke shabby touch die iedereen zal willen nadoen.

4. Ik heb weinig ruimte nodig...

Aan ruimte geen gebrek, aan meubels ook niet, maar die extra lade voor kleine spullen: hoe doe je dat? Hier is de perfecte oplossing! Probeer een rek te plaatsen, misschien bij de spiegel, die verschillende lades heeft, maar ook een handig schap is. Gewoonweg fantastisch!

Advertisement

Er zijn veel rekken en je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een heel eenvoudig exemplaar, zodat de visuele impact minimaal is en het niet te veel muurruimte inneemt. Gewoon twee lades, soms, of twee deurtjes en alles is opgelost.

5. Hoeken: waarom denken we daar nooit aan?

Zo is het nu eenmaal. Het lijkt alsof hoeken in de kamers niet bestaan, en in de badkamer nog minder. Maar in sommige gevallen zijn het juist die hoeken die handig zijn. Zelfs als ze geen regelmatige vorm hebben, zijn deze hoekkasten zeker handig om alles in de badkamer op te ruimen. En, laten we eerlijk zijn, ze zijn zeer elegant.

Advertisement

Je kunt er zelfs aan denken om er een te kiezen die zich ook in de hoogte ontwikkelt. Vind je ook niet dat het goed helpt bij de inrichting zonder teveel ruimte in te nemen?

6. Ladders zijn niet alleen om op te klimmen

Soms hebben we de neiging om onze gedachten te beperken. We weten wat alledaagse voorwerpen zijn, waar ze voor dienen, en verder gaan dan dat lijkt overbodig. Maar waarom zou je jezelf beperken? In dit geval kan een ladder handig zijn als rek in de badkamer. Handdoeken, toiletpapier, zeepjes: leg wat je maar wilt op de sporten en je zult zien wat netjes het zal zijn.

Je kunt er manden in zetten of de ruimtes open laten. Zo heeft elke plank zijn eigen bestemming en heerst er geen rommel meer. Wat een fijne en functionele touch.

7. Iets meer 'klassiek

En als de oplossingen die je tot nu toe hebt gezien je niet hebben aangesproken omdat je iets 'klassiekers' wilt, dan geeft een kast met veel vakken, misschien verticaal of horizontaal opgesteld, je spullen de schematische indeling die je nodig hebt om ze steeds weer terug te vinden. Voor meer praktisch gemak kun je ook denken aan het labelen van de lades of trolleys, zodat je meteen weet waar je moet kijken om dat ene element te gebruiken.

8. Opbergkast

Als je één ruimte wilt waarin je alles kunt opbergen en die altijd binnen handbereik is, dan is dit de ideale oplossing. Je kunt er alles in opbergen wat je in de badkamer gebruikt en het ook gebruiken als toiletrolhouder. Echt handig!

Deze en vele andere oplossingen zijn ideaal als je de badkamer wilt inrichten met behoud van smaak, schoonheid en functionaliteit.

Welke van deze oplossingen zou jij graag in jouw badkamer willen hebben?

Advertisement