IKEA meubels tegen superlage prijzen: er is een makkelijke manier om te profiteren van de aanbiedingen

door Natasja

04 Juni 2022

IKEA meubels tegen superlage prijzen: er is een makkelijke manier om te profiteren van de aanbiedingen
Advertisement

IKEA meubels behoren tot de populairste ter wereld, en je kan eigenlijk wel zeggen dat bijna elk huis er ten minste één heeft. Ze zijn functioneel, hebben mooie en veelzijdige ontwerpen, en bovenal, betaalbare prijzen.  Bovendien lenen ze zich voor zovele aanpassingsprojecten: sommige mensen gebruiken voorwerpen die voor één gebruik geboren zijn op een onverwachte manier, anderen beschilderen en versieren ze met allerlei toepassingen, en weer anderen halen ze uit elkaar en zetten ze op originele manieren weer in elkaar.

Soms kan men bewijzen vinden van transformaties of toepassingen van de meest beroemde modellen die werkelijk ongelooflijk zijn. Daardoor begrijp je dus waarom ze zo verleidelijk zijn. Maar zelfs als de prijzen lager zijn dan in andere winkels, kan het gebeuren dat je toch van sommige aankopen moet afzien omdat ze buiten je budget vallen. Maar wat als er een manier was om een origineel IKEA meubelstuk te krijgen tegen een gereduceerde prijs?

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Dit is een dienst die IKEA in veel landen aanbiedt en die zowel online als in geselecteerde winkels werkt: het heet Circular Hub en is een soort officiële koopjeshoek.

Het is in feite een selectie van stukken die tegen verlaagde prijzen worden verkocht. Waarom? Dit zijn tweedehands, showmodellen of herverpakte producten. Afhankelijk van het geval zul je dus de kans hebben om meubels te kopen die, zoals je kunt lezen op de website van de Zweedse gigant:

  •  Niet meer in voorraad zijn, d.w.z. behoren tot collecties die niet meer in de winkel te koop zijn, maar nog wel in perfecte staat verkeren, maar niet meer in de winkel worden verkocht.  
  • Gebruikt zijn, maar gecontroleerd door IKEA via de 'Breng and Verkoop' dienst. 
  • Showmodellen waren de winkels, de stukken die inspiratie geven aan potentiële kopers.
  • Enkele kleine onvolmaakheden vertonen of tijdens het vervoer zijn beschadigd, maar altijd zodanig dat de functionaliteit en de gebruiksveiligheid wordt gegarandeerd.

Daarom moet aandacht worden besteed aan de beschrijving van elk artikel, waarin specifiek de toestand van het product wordt vermeld. IKEA geeft ook aan dat meubilair van de Circular Hub soms nog beschermd door de verpakking wordt aangekocht, terwijl het op andere momenten wordt geleverd zoals het is.

Heb je deze dienst al gebruikt?

Advertisement