Stijlvol ruimte creëren: 10 inrichtingsoplossingen om in gedachten te houden om comfort niet op te geven

door Natasja

10 Januari 2023

Stijlvol ruimte creëren: 10 inrichtingsoplossingen om in gedachten te houden om comfort niet op te geven
Advertisement

Met beperkte ruimte in huis te maken te hebben is voor veel mensen een gemeenschappelijke uitdaging. De perfecte formule vinden om alles wat je nodig hebt in te passen zonder onnodige rommel te creëren en de verschillende kamers van het huis comfortabel te kunnen blijven gebruiken, is in sommige gevallen inderdaad een hersenbreker.

Het is daarom de moeite waard om je te laten inspireren door meer innovatieve oplossingen en klassieke opties op te sporen die vaak over het hoofd worden gezien. We noemen er hieronder enkele, die geschikt kunnen zijn voor wie de ruimtes in huis efficiënter wil inrichten.

Advertisement

Opklapbedden, die in de muur verdwijnen. Ze zijn een oplossing die nooit uit de mode raakt, en in bepaalde zeer krappe kamers worden ze de enige haalbare optie voor een redelijk bed dat geen ruimte inneemt wanneer het niet wordt gebruikt. Je moet eraan wennen dat je de ruimte ervoor altijd vrij moet houden van extra voorwerpen, maar dat is niet zo moeilijk.

Advertisement

Slaaphoekjes in nissen en kasten: dit is geen straf zoals voor Harry Potter, maar een idee dat een vaak verkeerd gebruikte ruimte nuttig kan maken. Als in nissen of wandkasten, die vaak als garderobe of kast worden gebruikt, bedden kunnen worden geplaatst (of zelfs maar één, eventueel met opbergmogelijkheden erboven), dan wordt ruimte gewonnen in de rest van de kamer.

Maak gebruik van de muren, zelfs op plaatsen die gewoonlijk over het hoofd worden gezien. Creëer op maat gemaakte oplossingen die de wandruimte vullen, zelfs tot onder het plafond, waar je je realiseert dat ze niet visueel storend zullen zijn.

Het kan ook worden gedaan met alleen planken en manden, en kan helpen oppervlakken in de rest van de kamers vrij te maken.

Andere toepassingen voor vakken in de muur: een ruimte om jassen en schoenen uit of aan te trekken!

Advertisement

Of een mini-kantoor!

Als je ruimte moet vinden op een bureau om de computer te gebruiken, of een compacte hoek wilt creëren om te studeren en te werken, dan zijn wandklaptafels of diepe rekken met daarop planken een idee om te overwegen, die zowel in een hoek van de woonkamer als in de slaapkamer passen.

Advertisement

Geen bezems meer die in de hoeken van kamers liggen of lukraak in een of andere kast zijn geplaatst, of achtergelaten op het balkon: er zijn verticale, uittrekbare rekken, perfect om de ruimtes tussen andere meubels op te vullen en voorzien van haken om overal plaats voor te vinden.

Nieuwe ouders hebben niet altijd ruimte voor een babykamer, maar online kun je volop inspiratie vinden voor het creëren van een babyhoekje in de slaapkamer.

Advertisement

Onderschat ten slotte nooit de hulp van scheidingswanden in grote ruimtes waar verschillende zones moeten worden gecreëerd: schermen, glazen wanden, open boekenkasten zijn allemaal ideeën om ruimtes op te delen zonder ze benauwend af te sluiten.

Met een beetje vindingrijkheid kun je een huis met alles erop en eraan inrichten, zelfs als er weinig ruimte is!

Advertisement