12 super creatieve knutselwerkjes om te maken door eierdozen te recyclen

door Natasja

09 Januari 2023

12 super creatieve knutselwerkjes om te maken door eierdozen te recyclen
Advertisement

Soms is alles wat je nodig hebt de juiste inspiratie om je creatieve flair te ontketenen. Vaak heb je bijna alles wat je nodig hebt om je onder te wijden aan een fantasierijk knutselwerkje, het soort dat ideaal is om de geest te ontspannen en tijd door te brengen met kinderen.

Een heel handig materiaal om veel decoraties en leuke creaties mee te maken is bijvoorbeeld het karton van de eierdoos, die met zijn bijzondere vorm op duizend verschillende manieren kan worden uitgeknipt en gekleurd om er o.a. dieren en bloemen van te maken. Soms zijn hele dozen nodig, soms zijn zelfs papieren dozen prima. Bekijk de onderstaande ideeën en ontdek op hoeveel manieren je eierdozen kunt recyclen.

Advertisement

Voor een decoratie geïnspireerd op bossen en wouden zijn paddenstoelen een leuk idee, en met eierdozen zijn ze gemakkelijk te maken.

Advertisement

Door verschillende reeds gekleurde stukjes aan een draad te rijgen, kun je vissen maken, die ook nog eens een beetje kunnen bewegen!

Met koorden maak je in een paar stappen leuke kwallen om op te hangen waar je maar wilt.

Als je daarentegen geen stukjes wilt gebruiken, maar het hele eierdoosje, dan is een idee ze om te benutten als kleurrijke krokodillen!

Of miniatuur zeilschepen. Je zou zelfs kunnen proberen ze een tijdje in water te laten drijven tot het karton te week wordt.

Advertisement

Wat als het kartonnen eierdoosje een miniatuur plantenbakje wordt om een papieren tuin op maat te maken? Een creatieve manier om de vormen en kleuren van de meest voorkomende bloemen te leren of om absoluut originele en fantasierijke bloemen te maken!

Met zachte watjes en een paar bolletjes vilt of wol kun je leuke ijshoorntjes maken!

Advertisement

Iedereen in het theater: deze grappige verrekijkers zijn gemaakt van eierdozen. En ze zouden ook een perfect accessoire zijn voor veel verkleedpartijen!

Wat dacht je van een scène die Ratatouille waardig is, compleet met kaas en muizen?

Advertisement

Maak elk lichtsnoer bijzonder met bloemen van karton!

Appels, heel of half opgegeten, met het klokhuis in zicht: een creatief en kleurrijk werkje!

Advertisement

Vind je deze pinguïns gemaakt van eierdozen niet absoluut schattig?

Klaar om eierdozen te transformeren in vele originele creaties?

Advertisement