Om de bank snel schoon te maken heb je het deksel van een pan nodig

door Natasja

12 Januari 2023

Om de bank snel schoon te maken heb je het deksel van een pan nodig
Advertisement

De bekleding van banken en fauteuils moet regelmatig worden gereinigd, wat nooit te lang mag worden uitgesteld: het duurt maar even voordat de stoffen geïmpregneerd raken met een onaangename geur, en als er vlekken en een soort kringen zijn ontstaan, is het schoonmaken van banken en fauteuils niet alleen een kwestie van esthetiek, maar ook van hygiëne.

Sommige stofzuigers hebben specifieke accessoires om bekleding te reinigen, soms zelfs grondig, maar als je niet over de juiste apparaten beschikt, hoe kun je dat dan doen? De borstels zijn klein en alleen je handen en doeken gebruiken is vermoeiend en ongemakkelijk. 

De onvermoede bondgenoot wordt dus een pandeksel.

via @home_motivationn/TikTok

Advertisement
@home_motivationn/TikTok

@home_motivationn/TikTok

Deze methode wordt vaak gebruikt op tapijten of smalle delen van vloerbedekking, en is dus ook handig voor banken en fauteuils, zoals we zien in een video van het account @home_motivationn op TikTok.

Dit heb je nodig:

  • Een metalen deksel van een pan;
  • Een microvezeldoek die groot genoeg is om het hele deksel om te wikkelen;
  • Een teil
  • Heet water en/of zeep.

Wat de zeep betreft, kies voor het product dat geschikt is voor de bekleding van de bank of het fauteuil. In sommige gevallen is Marseillezeep al meer dan genoeg, maar misschien heb je specifieke favoriete middelen, en die zijn ook prima. De vrouw in de video zegt ook, afhankelijk van het geval, vaatwastabletten of schoonmaakmiddelen in de vorm van crème te gebruiken.

Dus ga zo te werk:

  1. Als je een zeep gebruikt zoals Marseillezeep (of andere die in water moeten worden opgelost), kook wat water en doe dat in de teil, waarna je de zeep toevoegt om deze op te lossen.
  2. Dompel het doekje in de oplossing (als het water nog te heet is, gebruik dan altijd handschoenen of wacht tot het een beetje is afgekoeld).
  3. Wring de doek uit en leg hem plat op de bank.
  4. Leg het deksel erop en wikkel de doek eromheen en leg een knoop om de knop.
  5. Pak de knoop en de knop van het deksel stevig vast en wrijf krachtig over het hele oppervlak van de bank, met regelmatige bewegingen.
  6. Als je vervolgens de bank een beetje moet afspoelen, herhaal de handeling maar met een andere doek die gewoon in warm water is gedrenkt.

Als je daarentegen een product gebruikt dat rechtstreeks op de bank moet worden gebruikt, spuit het dan rechtstreeks op de doek en ga te werk zoals in de stappen 4, 5 en 6.

Je kunt zien hoe de methode werkt in deze video: https://www.tiktok.com/@home_motivationn/video/7164703504508931334

Het gebruik van de deksel maakt het wrijven van het doekje veel effectiever, omdat het niet gemakkelijk onder je handen wegglijdt en in plaats daarvan op een veel comfortabeler manier over een groter gebied werkt. Deze methode is geschikt als je regelmatig schoonmaakt, maar bespaart zeker tijd en moeite! 

Advertisement