10 prachtige inrichtingsideeën door oude koffers te recyclen

door Natasja

12 Januari 2023

10 prachtige inrichtingsideeën door oude koffers te recyclen
Advertisement

Oude koffers zijn niet zomaar nutteloze voorwerpen uit een vervlogen tijdperk, maar een echte container vol herinneringen en emoties die we hebben meegemaakt op de reizen die ze ons hebben vergezeld. Daarom vinden we het soms moeilijk om ze weg te doen wanneer ze te versleten zijn om hun functie te blijven vervullen. Dus wat kan je doen om ze niet in de kast te laten liggen om stof te verzamelen en onnodig ruimte in te nemen?

Het antwoord is eenvoudig: recycle ze als inrichtingsaccessoires! Hieronder stellen we 10 leuke ideeën voor om je oude koffers om te toveren tot originele en wonderbaarlijk unieke meubelstukken.

Advertisement

1. Boekenkast

Scheid de twee helften van de koffer en hang ze aan de muur door inzetstukken toe te voegen: ze zullen een perfecte boekenkast vormen! Of een geweldig rek voor al je herinneringen.

Advertisement

2. Nachtkastje

Als je geen nachtkastjes in je kamer hebt, zijn koffers de perfecte oplossing: voor een vintage touch in je slaapkamer.

3. Beauty zone

Wat dacht je van een prachtig toilettafel? Een open koffer, wat lampen en planken en je bent klaar. Je zal je een echte diva voelen!

4. Bureau

Voor liefhebbers van lezen en schrijven een fantastisch bureau om terug te keren naar de fascinatie van schrijvers van vroeger.

5. Mand

Als je geen bed hebt voor je huisdier en een oude koffer, is dit de perfecte oplossing: een open koffer, een kussen en het bed is klaar.

Advertisement

6. Fauteuil

Voor een echt originele fauteuil open je een koffer, bevestig je de poten en leg je een kussen erin en klaar is kees!

7. Consoletafel

Als je een meubelstuk mist voor de hal,  is de consoletafel wat je nodig hebt.

Advertisement

8. Poppenhuis

Een poppenhuis is de ideale oplossing om kinderen blij te maken en oude koffers te recyclen. 

9. Opbergdoos

Of het nu gaat om naaibenodigdheden, schildersmateriaal of zelfs metselaarsgereedschap, niets is beter dan een koffer om ze netjes op te bergen! Er is heel weinig nodig!

Advertisement

10. Ladekast

Maak een ladekast van oude koffers: je kamer krijgt er een opbergmeubel bij en je kleerkast krijgt extra ruimte. Zonder herinneringen op te geven.

Welk idee heeft jouw voorkeur voor je oude koffers?

Advertisement