Waarom een wc-rol plaatsen in je douchegordijn een simpele maar heel effectieve truc is

door Skip

19 Augustus 2023

Waarom een wc-rol plaatsen in je douchegordijn een simpele maar heel effectieve truc is
Advertisement

We wensen allemaal dat we een mooi en stijlvol huis hebben en we denken vaak dat dit niet mogelijk is zonder grootse veranderingen door te voeren. Met name in de badkamer, waar een douchegordijn soms wat overheersend kan zijn in deze ruimte op zo'n manier dat het een rommelige indruk kan geven. En die indruk blijkt niet weg te gaan ook al heb je het douchegordijn al talloze keren verwisseld.

Wist je dat een beetje creativiteit in situaties als deze al genoeg is om een vernieuwde badkamer te hebben die beslist een betere uitstraling heeft? Het is niet nodig om opnieuw het douchegordijn te vervangen of om de ruimte compleet op de schop te nemen, je moet gewoon een beetje creatief denken wil je soms oplossingen bedenken; en soms zijn die geniaal. Verzamel gewoon wat wc-rollen, hiermee kan je de manier waarop de badkamer eruitziet compleet veranderen en hieronder wordt het je duidelijk waarom.

Advertisement
Wikimedia Commons/Creativo

Wikimedia Commons/Creativo

Hoe vaak heb je je wel eens afgevraagd hoe je de kartonnen rollen van wc-papier kan recyclen nadat ze hun taak hebben vervuld? Begin met het sparen van lege wc-rollen in plaats van ze weg te gooien. Je hebt er omgeveer 15 nodig om de manier waarop het douchegordijn eruitziet compleet te veranderen. De precieze hoeveelheid hangt af van de grootte van het douchegordijn. Tegelijkertijd heb je daarnaast eindelijk een manier gevonden om deze wc-rollen te recyclen. Na lange tijd heb je eindelijk antwoord op de vraag hoe die rollen verder van pas zouden kunnen komen.

Wanneer je het douchegordijn net vervangen hebt en je er dan toch niet blij mee bent dan moet de oorzaak hiervan worden gezocht in het feit dat het douchegordijn in esthetisch opzicht niet helemaal goed tot zijn recht komt omdat de plooien er slordig bij hangen. Zo komt de ruimte beslist chaotischer over. Het is echter ook weer niet nodig om de zoveelste aankoop te doen om te verbeteren hoe je badkamer eruitziet. Soms kan je de manier waarop het douchegordijn hangt echt veranderen door gewoon te corrigeren hoe het hangt. Om dat te doen begin je aan de bovenkant oftewel bij de doucheringen.

Wanneer je alle rollen bij elkaar verzameld hebt die je nodig hebt haal je het gordijn van z'n stang en plaats je hem weer terug, maar dan zo dat je om en om, eerst een ring en dan een rolletje karton plaatst. Hang het gordijn dus zo op dat je de ringen afwisselt met rolletjes karton en plaats het weer terug in positie. Doordat er rolletjes tussen de ringen zitten hangt het gordijn netter en compacter en ziet de badkamer er meteen mooier en netter uit. Een simpele, goedkope milieuvriendelijke oplossing.

Ben jij al begonnen met het bewaren van rolletjes van karton?

Advertisement