15 oplossingen om oude mandflessen te recyclen en er stijlvolle voorwerpen van te maken

door Natasja

05 September 2023

15 oplossingen om oude mandflessen te recyclen en er stijlvolle voorwerpen van te maken
Advertisement

Het zal velen van ons wel eens zijn overkomen dat ze een kelder openden die lange tijd gesloten is geweest, misschien wel van een grootouder of tante, en binnen veel voorwerpen aantroffen. Oud en stoffig, het lijkt of ze allemaal weggegooid moeten worden, maar dat is niet zo. Deze plekken, die soms vergeten worden, zijn schatkamers. Ze bevatten veel voorwerpen die, als ze worden ontdekt en een nieuwe bestemming krijgen, prachtige inrichtingsaccessoires kunnen worden. Hiertoe behoren bijvoorbeeld de mandflessen die vroeger werden gebruikt om wijn in te bewaren.

Ze hebben verschillende vormen en kleuren en zijn voorwerpen waar op elk moment nieuw leven in wordt geblazen en tot iets moois kunnen worden getransformeerd. Ze kunnen op verschillende manieren worden gebruikt en er zijn talloze ideeën om ze in de praktijk te brengen. In dit geval laten we je 15 prachtige oplossingen zien zodat je ze nog kunt gebruiken. Laten we eens kijken.

1. Gebruik mandflessen als bloemenhouders... zowel vers als gedroogd

Een geweldig idee om deze oude voorwerpen opnieuw te gebruiken. Ze omtoveren tot bloemenhouders is de ideale manier als je graag een groen of bloemig tintje in huis hebt.

Advertisement

2. Voilà... een prachtige en originele lamp!

Draai hem gewoon om en plaats het op een smeedijzeren steun en je hebt een uniek, ouderwets object dat past bij verschillende inrichtingsstijlen. Een chique touch die niet onopgemerkt zal blijven.

3. Zet ze in de tuin om het met weinig te verfraaien

Als je verschillende 'buikige' mandflessen vindt en ze bij elkaar wilt zetten, is dit de ideale oplossing. In de tuin, de een naast de ander, misschien op schaal, geven ze net dat tintje dat je nodig hebt om het speciaal te maken.

4. Laten we er een echt kunstwerk van maken...

Als je dit soort min of meer grote mandflessen hebt, doe ze dan niet weg. Bepaal liever hoe je ze gaat schilderen zodat ze bij je huis passen en verander ze in originele en unieke kunstwerken.

5. Als je wilt, kun je ze ook 'aankleden'.

Dat klopt! Als je een passie hebt voor naaien, van stoffen houdt en deze voorwerpen een tweede leven wilt geven, hoef je alleen maar elegante bedekkingen te maken. Het resultaat is een lust voor het oog.

Advertisement

6. Een paar takken, wat lampjes en klaar ben je...

Als je een mandfles hebt gevonden in een oude kelder die lange tijd gesloten is geweest, is hij misschien verpest en kun je hem niet meer laten blinken zoals eerst, gooi hem dan niet weg. Ook al is hij niet perfect, je kunt er iets ongelooflijks van maken. Leg er een paar takken in, een lichtsnoer, zet hem in de hoek van je huis die je het mooist vindt en geniet van de ontspanning die dat betoverende inrichtingsaccessoire uitstraalt. Is het niet prachtig?

7. Wil je een originele lamp? Deze is voor jou!

Als je een nieuwe lamp voor je huis aan het uitzoeken bent, maar nog geen beslissing hebt genomen over de stijl, maak je dan geen zorgen. Ga naar de kelder, haal die oude mandfles van je opa tevoorschijn en maak er de lamp van je dromen van. Stop er gewoon wat elementen in (kurken, kiezels, gedroogde bloemen), gebruik een kap in de kleur die je het mooist vindt en je hebt de mooiste lamp die je je kunt voorstellen.

Advertisement

8. Maak van de mandfles een kleine 'tuin'.

Wil je een originele plek om je planten te kweken? Dan is een mandfles misschien iets voor jou. Als je er een hebt die groot genoeg is, hoef je er alleen maar wat potgrond en je favoriete planten in te doen. En klaar is kees!

9. Een mandfles als kroonluchter?

Ja, het is mogelijk. Of het nu voor een privéwoning is of voor een openbare gelegenheid, dit soort inrichting is erg aantrekkelijk. Of ze nu groter of kleiner zijn maakt weinig uit, ze geven een uniek tintje aan de omgeving waarin je ze plaatst en maken het onvergetelijk. Bovendien zijn het erg originele kroonluchters, vind je niet?

Advertisement

10. Bedek ze met een doek en ze worden echt speciaal

Als je ervan houdt om met naald en draad te knutselen en te breien, kies dan een werkje dat je mandflessen kan bedekken. Kies een of meer kleuren die bij elkaar passen, bedek de glazen houders, voeg er een paar takjes aan toe en het resultaat mag er zijn. Een unieke touch in de hal die je gasten versteld zal laten staan.

11. Ook in de tuin heb je een beetje licht nodig...

Als je niet de 'gebruikelijke' verlichting in je tuin of ook op een terras wilt plaatsen, dan zijn mandflessen iets voor jou. Plaats er het soort lamp in dat je mooi vindt en je hebt prachtige buitenlampen waar iedereen jaloers op zal zijn.

Advertisement

12. Heb je een extra plant en weet je niet waar je die moet laten?

Het antwoord ligt in wijnflessen. Dit zijn speciale en veelzijdige voorwerpen die je gemakkelijk kunt omtoveren tot potten voor je planten, zelfs kamerplanten. Watvind je ervan om ze op deze manier te gebruiken?

13. Wat als de mandfles in een kerstboom zou veranderen?

Als je genoeg hebt van de klassieke kerstboom, geen probleem. Mandflessen zijn een uitstekende vervanging. Leg er droge takken in en versier ze zoals je wilt, zelfs met een paar lichtjes zal het resultaat onvergetelijk zijn.

Advertisement

14. Laten we ze schilderen...

Als je echt niet weet hoe je een oude mandfles nieuw leven moet inblazen, dan is dit het juiste idee voor jou. Neem een verfkwast, wat kleuren, gebruik je fantasie en maak iets uitzonderlijks. Deze oplossing is werkelijk betoverend.

15. Maak van de mandfles een praktische houder om voorwerpen op te plaatsen

Als wat ontbreekt in je woonkamer een praktische bijzettafel is waar je kleinere of kleinere voorwerpen op kunt zetten, maak je dan geen zorgen. Herinner je je die oude mandfles die al te lang in de kelder is opgeborgen? Pak hem, want dat is precies wat je nodig hebt. Er is maar heel weinig voor nodig om er het tafeltje van je dromen van te maken.

Welk idee heeft jouw interesse het meest gewekt?

Advertisement