Fluweelzachte was met 3 simpele ingrediënten: slechts een paar theelepels zijn voldoende

door Natasja

07 September 2023

Fluweelzachte was met 3 simpele ingrediënten: slechts een paar theelepels zijn voldoende
Advertisement

Kleren wassen is noodzakelijk voor eigenlijk iedereen: de was doen, de was ophangen maakt deel uit van de routine van elk gezin. Wie vindt het immers niet fijn om schone en frisse kleding te dragen! Er zijn echter verschillende 'methodes' om de was te doen en ze zijn niet allemaal even effectief.

Hieronder raden we 3 ingrediënten aan die gemakkelijk te vinden zijn en die samen tot ongekende resultaten kunnen leiden: je kleding kan zo zacht worden zoals je nog nooit hebt ervaren.

Advertisement

Een truc voor een ongekende schone was!

Een truc voor een ongekende schone was!

Creativo

Er zijn mensen die hun eigen overtuigingen hebben, die geloven in hun eigen remedies en daarom vasthouden aan hun gewoontes: altijd wassen op een gemiddelde temperatuur of met het aantal toeren dat nooit overschreden wordt bijvoorbeeld. Maar als je je kleding echt in topconditie wilt houden, moet je dit wonderbaarlijke mengsel ten minste één keer proberen.

Als je je gaat aankleden, wil je lekker ruiken, maar je wilt ook een aangenaam gevoel hebben als je de kledingstukken aanraakt: dat van een zachte stof in contact met je huid. Niemand wil een vervilt, 'stijf' kledingstuk.

Om dit effect te bereiken, gebruik je natuurlijk meestal wasverzachter (naast wasmiddel natuurlijk). Toch zijn er maar 3 theelepels van deze ingrediënten nodig om een nog verrassender effect te krijgen.

Advertisement

Ingrediënten voor vlekvrij, geurig wasgoed

Ingrediënten voor vlekvrij, geurig wasgoed

Marco Verch Professional Photographer/Flickr

Het is voldoende om dit mengsel te 'maken' en het vervolgens toe te voegen aan het proces om vuile kleren te wassen. Je hebt de volgende ingrediënten nodig (ervan uitgaande dat je ze nog niet hebt).

Baking soda, citroenzuur en Marseillezeep. Ga als volgt te werk: doe eerst 3 theelepels citroenzuur in 400 ml kokend water en roer tot het mengsel gemengd is. Doe het mengsel vervolgens in een daarvoor bestemde fles in de koelkast.

Wanneer je je kleding moet wassen, hoef je alleen maar het mengsel uit de koelkast te halen en een enkele lepel in het wasverzachterbakje te doen, vervolgens doe je 3 eetlepels Marseillezeep (die je van tevoren in een bain-marie moet hebben gesmolten) in het wasmiddelbakje en tot slot 3 eetlepels baking soda rechtstreeks in de trommel. Kies het wasprogramma dat je wilt en wacht tot het einde. Je zult het niet geloven... maar voel en ruik maar eens!

Alle gebruikte ingrediënten hebben de 'eigenschap' dat ze de stoffen zachter, 'witter' en heerlijk geurend maken. Kende je deze fantastische zelfgemaakte 'mix' al?

Advertisement