Snel de was drogen: met deze 3 trucs zijn regen en wolken niet langer een probleem

door Natasja

23 September 2022

Snel de was drogen: met deze 3 trucs zijn regen en wolken niet langer een probleem
Advertisement

Huishoudelijke taken nemen altijd veel tijd in beslag en na alle andere verplichtingen blijft er maar weinig tijd over, dus enkele trucs kennen om ze te versnellen kan vaak een winnende zet zijn om tijd te besparen en al de taken gedaan te krijgen. De was is misschien wel een van de karweitjes waarmee we veel tijd aan kwijtraken; hoe vaak heb je juist die spijkerbroek willen dragen die je na urenlang zoeken onderin de vuile wasmand hebt gevonden? En hoeveel andere keren heb je net de was buiten opgehangen en begon het te regenen? Of heb je haast om een jurk die je 's avonds wilt aandoen, te laten drogen ?

Vanaf vandaag wordt zelfs de was doen makkelijker! Er zijn trucs om de was snel te drogen, zelfs als de weersomstandigheden niet echt gunstig zijn of als je niet genoeg tijd hebt om de was op natuurlijke wijze te laten drogen. Laten we ze samen ontdekken.

Advertisement

1. De föhn

1. De föhn

Creativo

De eerste methode is de eenvoudigste en met onmiddellijk effect. Je hebt het ongetwijfeld wel eens gebruikt om kleine kledingstukken zoals ondergoed te drogen, of om dat deel van een overhemd te drogen dat je van een vervelende sausvlek hebt ontdaan.

Je kunt de föhn gebruiken door het kledingstuk op een hanger te hangen en de warmte af te stemmen op de stof: voor wol en delicatere stoffen gebruik lauwe lucht, voor sterkere stoffen is warme lucht goed. Houd een veilige afstand tussen de föhn en het kledingstuk, om het niet te laten verkleuren en niet het risico te lopen het te verbranden, en vergeet niet meer druk uit te oefenen op de moeilijkst te drogen plaatsen: naden en ritsen. En terwijl je de föhn langs het kledingstuk richt, beweeg het kledingstuk met je handen om het proces te versnellen.

Advertisement

2. De handdoek

2. De handdoek

Creativo

Een andere zeer goede methode is een grote handdoek te nemen en die op de tafel te leggen. Leg vervolgens het wasgoed erop en zorg ervoor dat alle kleren in contact komen met de handdoek. Rol de handdoek van eind tot eind op en wring hem goed uit, zodat de stof overtollig vocht uit de was absorbeert.

Je kunt nu de kleren ophangen, bij voorkeur in de open lucht. Of het weer nu gunstig is of niet, als de was eenmaal is opgehangen, zal de tijd die nodig is om te drogen sterk worden verkort.

3. De plastic zak

3. De plastic zak

Creativo

De laatste methode die we aanbevelen is een beetje ongewoon, maar net zo effectief. Als je het wasgoed uit de wasmachine haalt, doe het dan netjes opgevouwen in een plastic zak en leg het in de vriezer; je kunt het daarin laten liggen tot het helemaal droog is, zelfs een nacht lang. Wanneer je de zak uit de vriezer haalt, strijk de kleren gewoon om de resterende kou te verwijderen en ze zijn klaar om te dragen!

Kende je deze trucs al? Hoe versnel jij meestal het droogproces?

Advertisement