De meest efficiënte routine voor het schoonmaken en opruimen van de slaapkamer in zeer weinig tijd

door Natasja

30 December 2020

De meest efficiënte routine voor het schoonmaken en opruimen van de slaapkamer in zeer weinig tijd
Advertisement

Een schone en nette slaapkamer betekent een meer comfortabele en aangename plek, een plek waar je echt kunt ontspannen. Als je enige tijd niet opruimt, wordt het steeds moeilijker om alles weer in orde te brengen en schoon te maken, maar door het met het juiste actieplan aan te pakken kan alle inspanning worden teruggebracht tot ongeveer een kwartier per keer.

Probeer dus onderstaande tips te volgen: ze zouden misschien het meest efficiënte antwoord kunnen zijn om je gewoontes op het gebied van huishoudelijk werk te veranderen.


via Sarah Aguirre/The Spruce

Advertisement

Wat heb je nodig

Wat heb je nodig

The Spruce / Michelle Becker

Voordat je begint, neem alles mee wat je nodig hebt:

 

  • Een doos, mand of grote zakken om de te herschikken spullen in te doen
  • Stofzuiger/bezem en/of dweil met emmer voor het schoonmaken
  • Wasmand
  • Een bak voor al het afval (of meerdere verschillende zakken als je moet sorteren)

Advertisement
Pixabay

Pixabay

1. Verzamel eerst al de kleren en leg ze in de wasmand of vouw ze op en stop ze in de kasten als ze nog niet gewassen hoeven te worden. Als je geen tijd hebt om de kleren gelijk in de kasten te leggen, vouw ze dan op en laat ze op het bed liggen, als je het voor het slapen gaan doet, is het zo klaar.
2. Ga dan verder met het afval dat je in je kamer hebt: stukjes papier, delen van plastic etiketten, misschien plastic flessen: kortom, alle dingen die duidelijk weggegooid moeten worden, niet die spullen die eventueel op een of andere manier gerepareerd of gerecycled zouden kunnen worden.
3. Maak het bed op: er zijn mensen die het liever meteen doen, anderen als laatste... Het is een persoonlijke keuze, als je de lakens ook moet verschonen, dan kun je deze stap eventueel verplaatsen na het schoonmaken van de vloer als je dat liever wilt.
4. Verzamel in de mand/doos/zak alle voorwerpen die niet in de kamer horen te zijn zodat ze niet meer in de weg liggen. Op een andere moment kan je ze opbergen waar ze horen als je niet meteen extra minuten tijd hebt, maar wacht daar niet te lang mee.
5. Als je al een hele lange tijd niet meer opgeruimd hebt, vind dan de juiste plek voor alles wat in de kamer moet blijven, door verschillende planken en oppervlakken op te ruimen.
6. Maak de vloer schoon: veeg of stofzuig eerst en daarna, op de eenvoudig bereikbare delen, de gebruikelijke reiniging (verplaats de meubels of diverse voorwerpen wanneer je je aan een meer grondige reiniging wijdt).

Dit zijn intuïtieve tips, maar ze kunnen nuttig zijn om er een gewoonte van te maken zodat je in een oogwenk de schoonmaakroutine kunt uitvoeren!


Advertisement