Heb je elke dag rommel in huis? Help jezelf met wat nuttige accessoires

door Natasja

01 Juni 2022

Heb je elke dag rommel in huis? Help jezelf met wat nuttige accessoires
Advertisement

Iedereen weet dat een opgeruimd huis je helpt om elke dag beter te beginnen: je beweegt je beter in de verschillende ruimtes, je slaapt beter in de slaapkamer, je vindt alles terug zonder ongeduldig te worden, het kost minder tijd om de verschillende kamers schoon te maken... Er zijn echt heel veel voordelen. Maar het is ook zo dat je, om een perfect geordend huis te hebben, je voortdurend moet opletten en alles onmiddellijk na gebruik moet opbergen.

En als er weinig ruimte is, wordt het nog moeilijker. Om je te helpen, kun je echter gebruik maken van enkele accessoires en gadgets die speciaal zijn ontworpen om veel dagelijkse ongemakken op te lossen. Hier zijn een paar ideeën.

Advertisement
Amazon

Amazon

Heb je geen mogelijkheid om rails onder de spoelbak of in de kastdeurtjes te plaatsen om schoonmaaksprays op te hangen? Er zijn speciale zelfklevende haken die je kunt gebruiken waar je ze nodig hebt.

Advertisement
Amazon

Amazon

Als je een bureau hebt dat niet genoeg ruimte biedt voor pennen- en voorwerphouders, en de laden in de buurt vol zijn, kun je misschien denken aan het aanbrengen van miniladestickers, die ook perfect zijn voor tafels die geen laden direct onder de plank hebben.

Amazon

Amazon

Voor elk meubel dat je moet opruimen, kun je doorzichtige plastic houders gebruiken: er zijn allerlei vormen, maar geef altijd de voorkeur aan vierkante houders die zo zijn ontworpen dat ze kunnen worden gestapeld. Je kunt ze gebruiken voor make-up, voor de voorraadkast, voor keukengerei en schrijfgerei.... Een beetje voor alles.

Amazon

Amazon

Als je een van die mensen bent die sieraden en accessoires her en der verspreid of in lades laat liggen, zou je eens kunnen nadenken over enkele compacte en designgerichte sieradendoosjes en -houders die bij de rest van de kamer passen. 

Amazon

Amazon

Nog iets wat in huis zeer hinderlijk is, ook als je het niet lijken op te merken, zijn al de kabels in de buurt van apparaten en computers. Koop dozen en kokers om kabels netjes te houden en aan het zicht te onttrekken. Ze beschermen ze ook tegen slijtage en vuil!

Advertisement
TheDreamyLabelCo/Etsy

TheDreamyLabelCo/Etsy

Dozen en bakken helpen echt overal, en in de koelkast zijn ze ook heel handig voor het behoud van de hygiëne, omdat ze het schoonmaken zo veel gemakkelijker maken. Om het gebruik ervan nog gemakkelijker te maken, kun je ze onderscheiden met aangepaste etiketten.

Amazon

Amazon

En aangezien we voedseldozen gebruiken, is er aan die voor de koelkast en de diepvriezer zeker nooit gebrek in huis, maar wat een gedoe om ruimte ervoor te vinden in laden en meubels. Ze lijken heel veel ruimte in te nemen! 

Maar het is op te lossen met dekselhouders: aan de ene kant stapel je de dozen, aan de andere kant bewaar je de deksels verdeeld naar grootte.

Advertisement
Amazon

Amazon

Studie en werk leiden tot een wirwar van post-its en papiertjes verspreid over de PC? Gebruik een speciaal whiteboard!

Amazon

Amazon

In de badkamer gebruiken we vaak make-up remover pads, wattenstaafjes en vele andere kleine spullen: als elk product in zijn eigen verpakking blijft, neemt het meer ruimte in beslag en ziet het er niet mooi uit. Ook hier, waarom geen speciale houders met meerdere compartimenten gebruiken?

Advertisement
Amazon

Amazon

Als je tot diegenen behoort die hun tas altijd klaar hebben voor het einde van de wereld, en waarvan de tas nog voller is dan die van Mary Poppins, overweeg dan organisers te kopen, vol handige zakjes en vakjes die je in de tas kunt stoppen. Controleer zorgvuldig de afmetingen en je zult de organiser vinden die bij je past.

Wat zijn jouw favoriete accessoires om orde te scheppen?

Advertisement