Moet je snel de badkamer schoonmaken? Probeer deze trucs om het in 15 minuten te doen

door Natasja

31 Mei 2022

Moet je snel de badkamer schoonmaken? Probeer deze trucs om het in 15 minuten te doen
Advertisement

Er is geen kamer die het niet verdient om grondig te worden schoongemaakt, en de badkamer is waarschijnlijk de ruimte die prioriteit heeft op het gebied van netheid en hygiëne. Als je er echter vaak voor zorgt en het zo gebruikt dat er niet elke dag teveel rommel en vuil ontstaat, dan is het vaak voldoende om het schoonmaken in weinig tijd te doen.

Dit betekent niet dat je de hygiëne kunt verwaarlozen: als je het alleen maar schoon hoeft te houden in plaats van tekenen van verwaarlozing weg te werken, kun je dat even snel doen. In feite kunnen 15 minuten al genoeg zijn. Het enige wat je moet doen is de meest efficiënte handelwijze perfectioneren, als een choreografie die je praktisch met je ogen dicht kunt uitvoeren.

Advertisement
Creativo

Creativo

Allereerst, dit is wat je nodig hebt:

  • spons en zachte doek
  • absorberend papier of (meer ecologisch) schone doeken
  • je favoriete product om oppervlakken in de badkamer schoon te maken
  • een glasreinigingsmiddel
  • handschoenen
  • bezem of stofzuiger
  • emmer en dweil
  • een grote teil

Hoe ga je verder met schoonmaken:

    1. Ontdoe alle oppervlakken van de verschillende flessen en producten die je maar vindt, en zet ze in de teil (tenzij je het sneller en handiger vindt om ze elders op te bergen, in de respectievelijke kasten). Als je aan het eind tijd hebt, zet je alles weer terug, anders laat je de teil staan en herschikt je elke fles later. Voordat je begint, kun je ook alle te wassen handdoeken verwijderen en ze direct in de wasmand doen. Doe je handschoenen aan en begin met schoonmaken.
2. Veeg of stofzuig om het grootste deel van het vuil te verwijderen, dat anders onder je voeten kan blijven liggen of een beetje nat kan worden als je de oppervlakken schoonmaakt.
3. Maak de spiegel schoon: spuit het product op de doek en wrijf het op de spiegel. Ook een beetje afwasmiddel en water kan het glasreinigingsmiddel vervangen als je dat niet hebt.
4. Maak de wastafel schoon: je kunt je favoriete ontvetters gebruiken, ook DIY ontvetters. Een uitstekend zelfgemaakt product wordt gemaakt door 3 eetlepels citroenzuur (of 230 ml witte azijn) te mengen met 1 liter water (bij voorkeur gedestilleerd) en een druppel afwasmiddel. Veeg vervolgens de zeep- en kalkresten weg, gebruik dan weer een schone microvezeldoek om alles droog te maken en te laten glanzen.
5. De douche of het bad: je kunt hetzelfde product gebruiken als voor de wastafel, maar je kunt ook een van de vele populaire DIY middelen gebruiken. Als je in de tussentijd ook de afvoer wilt verzorgen, giet dan een half kopje baking soda in elke afvoer, en vervolgens een kopje witte azijn. Wacht een paar minuten (terwijl je iets anders doet) en laat dan een paar seconden warm stromend water lopen.
 6. Nu is het de beurt van het toilet: desinfecteer de wc-bril, til hem op en maak de pot schoon, ook aan de buitenkant. Je hebt vast je favoriete schoonmaakmiddel of zelfgemaakt middeltje, eventueel op basis van azijn of waterstofperoxide.
 7. Veeg of stofzuig even snel.
 8. Was de vloer met zeer warm water.

Ongeveer vijftien minuten en je bent vrij om iets leuks te gaan doen!

Advertisement