Verschrikkelijke inrichtingen: 10 voorbeelden te vermijden interieurideeën

door Natasja

31 Mei 2022

Verschrikkelijke inrichtingen: 10 voorbeelden te vermijden interieurideeën
Advertisement

We weten allemaal dat het inrichten van een huis het resultaat is van bestuderen en planning: tenzij je het volledig overlaat aan een expert die jouw smaak en behoeften begrijpt, moet je in feite stap voor stap te werk gaan, rekening houdend met alle variabelen. De grootte van de kamers, het gebruik dat je ervan zult maken, de lichtsterkte en vooral de levensstijl zijn allemaal factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Maar het wordt ook als vanzelfsprekend beschouwd dat het meubilair en de ondersteunende structuren van het huis perfect functioneel en veilig zijn.

Er zijn echter gevallen waarin de zoektocht naar een bepaald ontwerp, of misschien gewoon een flagrant gebrek aan vooruitziendheid, tot nachtmerrie-situaties hebben geleid: we hebben enkele ongelooflijke voorbeelden gevonden die je hieronder kunt bekijken.

Advertisement

Wat moet een lade doen? Open worden gemaakt om bij de inhoud te komen. Deze stuiten echter op een obstakel bij het vervullen van hun primaire functie. Het is beter om intrekbare handgrepen te gebruiken.

Advertisement

Wat te doen als de gloeilamp die aan het plafond hangt in de weg zit van de deuropening? Verwijder gewoon een stuk van de deur.

In de meeste gevallen, wanneer internetgebruikers melding maken van verschrikkelijke inrichtingen, brengen ze voorbeelden van trappen: deze mist elke vorm van veiligheid en doet alleen maar denken aan de ongelukken die het zeker zal hebben veroorzaakt.

Er zijn echter gevallen waarin het probleem van de trap niet zozeer ligt in de constructie ervan als wel in de manier waarop hij is versierd: een tapijt met een abstracte print dat de omlijningen van elke trede niet laat zien, is een misdadig visueel effect.

Nog een idee van een trap die wacht op slachtoffers, onderbroken op de helft.

Advertisement

Eerlijk gezegd zijn er gevallen waarin we alleen maar hopen dat de foto het resultaat is van een of andere digitale manipulatie. Dan zouden we zelfs de vindingrijkheid complimenteren.

Er zijn ook gevallen waar, in feite, het niet zo is dat er veiligheidsproblemen zijn.... Maar één grote vraag: waarom?

Advertisement

Uit het bad komen en de trap af donderen. Net wat je nodig hebt na een vermoeiende dag.

Als je een kitscherige tentoonstelling wilt houden, is het internet rijk aan winnende ideeën, zoals deze badkamer die een uitbundige combinatie is van kanariegeel en standbeelden.

Advertisement

We zeggen vaak dat het goed is om een anonieme en saaie inrichting op te fleuren, en het versieren van gedeelten van een muur is altijd een idee om te overwegen. Maar misschien beter niet als het betekent dat de keukenachterwand in een koe veranderd.

Welke van deze ideeën vind je het meest onwaarschijnlijke?

Advertisement