Heeft je badkamer geen ramen? Laat de ruimte de hele dag fris ruiken met deze geweldige trucs

door Natasja

19 September 2022

Heeft je badkamer geen ramen? Laat de ruimte de hele dag fris ruiken met deze geweldige trucs
Advertisement

Altijd een schone badkamer hebben is essentieel, vooral om gezond te blijven, maar schoon rijmt vaak niet met geurig. Als de ruimte niet voldoende wordt geventileerd, kan het namelijk gebeuren dat de stagnatie van de vochtigheid de proliferatie van schimmel en het voortbestaan van onaangename geuren veroorzaakt, ondanks een perfecte dagelijkse reiniging.

Dus hoe zorg je ervoor dat de badkamer altijd lekker ruikt? We onthullen hieronder 4 gezonde en ecologische trucs die je zullen helpen, zelfs als je badkamer geen ramen heeft.

Advertisement

1. Aromatische kruiden

Planten met sterk geurende bladeren of bloemen zijn uitstekend te gebruiken als luchtverfrissers: munt, eucalyptus, lavendel, laurier en rozemarijn verspreiden een aangename, langdurige geur. Je kunt geurzakjes maken door deze geplette kruiden in een ademende stof te doen en ze in de hoeken van de badkamer te leggen: je zult eindelijk een heerlijke geur ruiken telkens als je de badkamer binnenloopt!

Advertisement

2. Toiletpapier

Een heel eenvoudige manier om de badkamer zonder ramen te parfumeren, is een paar druppels van je favoriete essentiële olie op de kartonnen cilinder in de toiletpapierrol te laten vallen. Het karton zal de olie absorberen, waardoor de geur geleidelijk vrijkomt en de badkamer een zeer aangename sfeer krijgt.

3. Geparfumeerde potpourri

Een andere zeer effectieve manier om de badkamer te parfumeren is het gebruik van geparfumeerde potpourri. Je kunt het maken met aromatische droge ingrediënten zoals kruidnagel, citrusschil, kaneelstokjes of lavendel- of rozenbloemen en ze in ademende zakjes doen, waardoor de geur met de stoom vrijkomt; je kunt ze ook in een klein glazen schaaltje doen en er een essentiële olie naar keuze aan toevoegen.

4. Baking soda

Hier is een ander gebruik voor een van de meest veelzijdige elementen in de keuken: baking soda. Vul een glazen kom voor driekwart met baking soda, voeg 15 druppels van een essentiële olie naar keuze toe en dek af met een ademende doek. Je luchtverfrisser is klaar om in je badkamer geplaatst te worden: het zal lange tijd een aangename geur afgeven.

Een laatste extra tip: om het aanhouden van onaangename geuren te voorkomen en de lucht te zuiveren, kun je ook gebruik maken van planten: sanseveria of vrouwentong en spatiphyllum zijn in deze gevallen het meest geschikt, omdat ze niet veel licht nodig hebben. Zo verfraai je je badkamer en ruikt het altijd lekker!

Welke van deze methoden heeft jouw voorkeur?

Advertisement