Het huis decoreren met vintage houten kisten: 14 DIY-projecten voor inspiratie

door Natasja

21 Juni 2023

Het huis decoreren met vintage houten kisten: 14 DIY-projecten voor inspiratie
Advertisement

Als het gaat om het inrichten en decoreren van het huis, zijn er veel materialen die ons daarbij kunnen helpen. Sommige daarvan zijn gemakkelijk te vinden tussen afgedankte voorwerpen of bij het leeghalen van kelders en zolders en kunnen opnieuw worden gebruikt d.m.v. DIY. Oude houten kisten, die ooit werden gebruikt voor fruit of bijv. waarin wijnflessen nog steeds worden bewaard, zijn een zeer nuttig en veelzijdig materiaal waarmee je echt geweldige decoraties voor je huis kunt maken.

Van de keuken tot de woonkamer, van de slaapkamer tot de badkamer en zelfs in de tuin of op het balkon, er is geen kamer in je huis die niet kan profiteren van de aangename aanwezigheid van een van deze kisten. Er zijn heel veel projecten die kunnen worden gerealiseerd met deze voorwerpen met zo'n doorleefde en poëtische uitstraling, en vandaag stellen we 14 echt interessante DIY projecten voor om inspiratie uit op te doen.

Advertisement

1. Seizoenstafeldecoratie

Een van de eenvoudigste en meest decoratieve voorstellen is het maken van een seizoenstafeldecoratie, die afhankelijk van het seizoen wordt gevuld met bloeiende of groenblijvende takken, fruit, dennenappels of bloemen. Een kleine rechthoekige kist volstaat.

Advertisement

2. Grappige plantenbakken

In de tuin zijn fruitkisten gemakkelijk om te toveren tot grappige plantenbakken voor je potplanten. Ook perfect voor je terrassen en balkons of om een hal te verfraaien.

3. Ladekast

En als je een ladekast nodig hebt? In de badkamer, slaapkamer, woonkamer of keuken, maar ook in de buitenruimte, deze praktische DIY ladekast past perfect in elke kamer van het huis!

4. Kistbank

Een kistbank kan altijd van pas komen in de hal, ter vervanging van een schoenenrek, of in de keuken of eetkamer, om je tafel een gezelliger tintje te geven. Maar ook in slaapkamers kan het heel handig zijn.

5. Fruitkar

Wat is er handiger voor je keuken dan een fruitkar? Heel gemakkelijk te maken, en als je hem niet in de keuken gebruikt, kun je hem gemakkelijk hergebruiken in de kinderkamer voor hun speelgoed.

Advertisement

6. Salontafel

Houten kisten zijn perfect om een prachtige salontafel van te maken. Er zijn veel modellen die je kunt maken, afhankelijk van je wensen en de ruimte die je hebt. Laat je creatieve kant de vrije loop!

7. Tuinbar

Voor buiten kan je deze fantastische tuinmeubelbar maken, perfect om je gasten te ontvangen tijdens zomerse barbecues met vrienden en familie, maar ook gewoon om van het warme weer te genieten terwijl je ontspant in de buitenlucht.

Advertisement

8. Kinderboekenkast

Wat dacht je ervan om een kleurrijke boekenkast voor de slaapkamer van de kinderen te maken? Ze kunnen er boeken, schriften, etuis, maar ook knuffels en speelgoed in opbergen. Ze zullen het prachtig vinden!

9. Schoenenrek

Stapel ze op elkaar of naast elkaar voor een grotere constructie, of hang ze aan de muur als planken, houten kisten zijn perfect om te gebruiken als schoenenrek. Ze zijn een perfecte decoratie voor de hal.

Advertisement

10. Kledingkast

Als je zin hebt in een heel groot project, of als je gewoon wilt bezuinigen of de ruimte in een kleine kamer wilt optimaliseren, kunnen houten kisten ook worden omgetoverd tot een praktische kledingkast.

11. Nachtkastjes

Als je toch in de slaapkamer bent, maak dan ook nachtkastjes door pootjes aan de kisten toe te voegen.

Advertisement

12. Hoekboekenkast

Als je veel boeken hebt, vraag je je vast af hoe je ze goed kunt organiseren. Deze hoekboekenkast is de juiste oplossing voor jou. Hij is gemakkelijk te maken, zeer goedkoop, ruim en praktisch en past in elke hoek van je huis... ook omdat je hem op maat maakt!

13. In de badkamer

Er zijn veel manieren waarop houten kisten je badkamer kunnen verfraaien, vooral als je weinig ruimte hebt: je kunt er bijvoorbeeld een prachtig kastje voor onder de wastafel van maken, of een kleine zuil voor naast de spiegel. Je kunt ze ook gewoon aan de muur hangen, dan zijn het prachtige rekjes.

Advertisement

14. Keukenkasten

En wat dacht je ervan om de bovenkastjes in je keuken te vervangen door kisten? Ze zijn praktisch, goedkoop en veelzijdig en je kunt ze aanpassen aan de stijl van de ruimte. En als je van gedachten verandert, kun je ze gemakkelijk hergebruiken als eenvoudige rekjes.

Heb jij deze prachtige elementen al gebruikt voor je projecten?

Advertisement