12 prachtige creaties om te maken met ijslollystokjes

door Natasja

21 Juni 2023

12 prachtige creaties om te maken met ijslollystokjes
Advertisement

IJslollies zijn heerlijk en verfrissend bij warm weer, maar heb je er ooit aan gedacht dat de stokjes ook nog van pas kunnen komen nadat je het ijsje hebt opgegeten? Er zijn zoveel creatieve en DIY werkjes die je kunt maken met die kleine houten stokjes, van de eenvoudigste tot de meest uitgebreide en complexe. Van fotolijstjes tot speelgoed en poppetjes, de verscheidenheid aan voorwerpen die gemaakt kunnen worden is echt ongelofelijk.

Alleen of met je kinderen, je zult er veel plezier aan beleven om je verbeelding de vrije loop te laten en prachtige creatieve projecten te maken met deze eenvoudige en goedkope gerecyclede grondstof. En als je geen ideeën hebt, laten we je hieronder 12 echt interessante projecten zien.

Advertisement

1. Regenbogen

Laten we beginnen met een heel eenvoudig project: regenbogen. Lijm gewoon 7 gekleurde stokjes aan elkaar en versier ze met een wolk om een prachtige decoratie voor je huis te maken.

Advertisement

2.Nep gebrandschilderd raam

Een ander eenvoudig maar zeker indrukwekkend werk is het maken van een nep gebrandschilderd raam. Leef je uit met de vorm die je wilt en kleur het in met vloeipapier.

3. Fotolijst

Wat dacht je van leuke fotolijstjes om je mooiste herinneringen in te bewaren? Geef ze je favoriete vorm, kleur ze en versier ze zoals je zelf wilt. Ze zijn ook een geweldig cadeau-idee.

4. Pennenhouder

Als je op zoek bent naar een leuk maar nuttig project om te maken, dan zijn deze pennenhouders echt iets voor jou. Je kunt ze maken door de stokjes verticaal te plaatsen of horizontaal te stapelen, of ze ook rond een blikje te lijmen. Je kunt ook een telefoonhouder maken. De enige beperking is je eigen fantasie.

5. Servettenhouder

Een perfect cadeau-idee om samen met kinderen helemaal zelf te maken is een servethouder van stokjes. Mooi, nuttig en leuk.

Advertisement

6. Zeilboot

Hoe leuk is het om je eigen speelgoed te bouwen? Een zeilboot maken is heel eenvoudig met ijslollystokjes; als het klaar is, kunnen kinderen plezier maken door verfrissende races te organiseren.

7. Plantenbakken

Als tuinieren je passie is, betrek je kinderen dan bij het maken van kleurrijke en originele plantenbakken voor de planten; ze zullen veel plezier beleven aan het maken van nieuwe kleurencombinaties en wie weet krijgen ook zij groene vingers!

Advertisement

8. Magneten

Wat dacht je ervan om in plaats daarvan decoratieve magneten te maken? Ze zijn perfect om herinneringen te creëren aan een speciaal moment, een zomer, een vakantie, een reis. Of misschien het verjaardagsfeestje van je kind. Of gewoon om je keuken wat kleur te geven.

9. Onderzetter

Weinig dingen zijn zo vervelend als de ronde vlekken die kopjes en glazen achterlaten op tafels en meubels. Maak samen met je kinderen een paar leuke onderzetters, dan wordt het nog leuker om ze te gebruiken. Op dezelfde manier kun je ook prachtige pannenonderzetters maken.

Advertisement

10. Vogelhuisje

Het is leuk voor kinderen die van dieren houden om een vogelhuisje of voederhuisje te maken voor de vogels uit de buurt. Ze zullen uren kijken naar de vogels die zich voeden in hun knutselwerkje.

11. Vliegtuigjes

Wie vond het als kind leuk om met speelgoedvliegtuigjes te spelen? Maak er zelf een paar door ijslollystokjes en houten wasknijpers te lijmen en te kleuren. Je kinderen zullen met plezier fantaseren over verre reizen om de wereld te ontdekken.

Advertisement

12. Bladwijzers

Tot slot is er voor degenen die graag lezen niets beters dan een boekenlegger te maken. Maak er verschillende, in elke mogelijke kleur of vorm, met ijsstokjes. Je kunt degene kiezen die je het leukst vindt of ze allemaal gebruiken, één voor elk boek waar je aan begonnen bent.

Ben je al begonnen met ijslolly's eten om de stokjes te bewaren?

Advertisement