10 eenvoudige en interessante creatieve knutselwerkjes voor de kleintjes met wc-rollen

door Natasja

21 Juni 2023

10 eenvoudige en interessante creatieve knutselwerkjes voor de kleintjes met wc-rollen
Advertisement

Er zijn veel werkjes en artistieke creaties waarmee we de verschillende afvalmaterialen in huis kunnen recyclen, en wc-rollen zijn daarop geen uitzondering. In feite kun je je huis versieren door prachtige creaties te maken met het hergebruik van deze kostbare grondstof. Het leukste is dat zelfs de kleinste kinderen je kunnen helpen met het maken van deze prachtige en zeer eenvoudige creaties, zodat ze plezier hebben en de kunst van het recyclen al op jonge leeftijd leren.

Als je geen ideeën meer hebt, zijn hier 10 zeer interessante en zeer eenvoudige tips die ook geschikt zijn voor kleine kinderen.

Advertisement

1. Verrekijker

Voor de ontdekkingsreizigers van morgen is een verrekijker een onmisbaar accessoire. Maak hem met twee rollen wc-papier.

Advertisement

2. Kasteel

Een kasteel is een project dat gemakkelijk kan worden gemaakt met de cilindrische vorm van wc-rollen: knip cilindervormige stukken van verschillende grootte uit om de muren en torens te maken en vermaak je met het toevoegen van details met karton, tandenstokers en knopen.

3. Auto's

Een autorace organiseren is nog nooit zo makkelijk geweest! Alles wat je nodig hebt zijn wc-rollen, tandenstokers en flessendoppen voor een geweldige wedstrijd.

4. Zaaibedden

Tuinliefhebbers kunnen hun kinderen gemakkelijk betrekken bij hun groene passie door zaaibedden te maken van wc-rollen. Naast recyclen en plezier hebben, leren kinderen ook hoe ze planten moeten verzorgen, van zaaien tot oogsten!

5. Decoratieve cactussen

Als je van het idee van een 'groen' huis houdt, maar geen groene vingers hebt, versier het dan met deze prachtige cactussen.

Advertisement

6. Kartonnen dieren

Of maak een paar schattige kartonnen diertjes; het zal leuk zijn om te proberen oplossingen te vinden met wc-rollen die geschikt zijn voor elke soort!

7. Zonnebril

Wat dacht je van een mooie zonnebril? Veel plezier met het vinden van een manier om de glazen te maken!

Advertisement

8. Armbanden

Nog steeds over mode gesproken, waarom laat je je fantasie niet de vrije loop door veel verschillende armbanden te maken? Of polshorloges, om punctualiteit van jongs af aan te leren.

9. Slang

Het is heel eenvoudig om een slang te maken van wc-rollen, door er verschillende aan elkaar te rijgen met een touwtje of door ze in een spiraal te knippen.

Advertisement

10. Pennenhouder

Je kunt er ook voor kiezen om het nuttige met het aangename te combineren door leuke pennenhouders te maken. Kies je favoriete dier en ga aan de slag.

Heb je al besloten met welk project je wilt beginnen?

Advertisement