10 creatieve manieren om oude theekopjes op een andere manier te gebruiken

door Natasja

07 Mei 2024

Advertisement

Ze hebben een unieke charme, theekopjes, met hun elegante vormen die doen denken aan een ritueel uit een ander tijdperk. Ze zijn meestal delicaat, met golvende lijnen en delicate details in de decoratie, waardoor ze ook op zichzelf al prachtige voorwerpen zijn om te zien. Dus als je een paar mismatched kopjes hebt, zonder schotel, met barsten of andere problemen waardoor ze niet meer zo bruikbaar zijn, kun je in plaats van ze weg te gooien verschillende manieren vinden om de schoonheid ervan te benutten. Hier zijn enkele leuke creatieve recycle ideeën voor in huis of tuin.

Advertisement

1. Unieke lampen en kroonluchters

flamingotoes.com

Met een beetje geduld kunnen de nodige gaten worden geboord in de bodem van de kopjes en in het midden van de schotel, zodat kabels en lampjes kunnen worden gebruikt om er echt unieke kroonluchters of tafellampen van te maken.

Advertisement

2. Een potje voor bloembol of vetplant

homeandgarden.craftgossip.com

Een ander project dat bijna geen technische vaardigheden vereist: gebruik de kopjes als potten voor planten, vooral bloembollen of vetplanten die langzaam groeien en niet veel water nodig hebben.

Het is echter altijd beter om afwateringsgaten in de bodem te boren, omdat het dan veel gemakkelijker is om water te geven en wortelrot te voorkomen, wat schadelijk is voor elke plant.

3. Mini hangende plantenbakje

gardenmatter.com

De rondere, bredere exemplaren zijn ook perfect om aan het plafond of aan speciale steunen te hangen, zoals bij plantenmanden. Bandjes of touwtjes die stevig zijn vastgebonden (of misschien gemacraméd) houden ze vast aan de steunen en vervolgens is het prachtig om te zien hoe de tere plantenscheuten uit de kopjes die in de lucht hangen naar beneden vallen.

4. Voor zelfgemaakte kaarsen met favoriete geuren

postcardsfromtheridge.com

Wil je experimenteren met het maken van zelfgemaakte kaarsen? Zodra je voor lonten, was en geuren hebt gezorgd, ben je klaar en wordt elk theekopje dat je hebt het prachtige houder voor je creatie.

5. Bijzondere kandelaars

ecogreenlove.com

Iets ambitieuzer is een project dat duidelijk in de sfeer van shabby chic ligt, waarbij kopjes die op een kandelaar rusten het onderstel worden waarop vele lange kaarsen worden geplaatst!

Advertisement

6. Een ongebruikelijke schepje in de keuken

thenester.com

Wie vaak bakt met grote hoeveelheden bloem, suiker of andere droge ingrediënten, gebruikt die zeker los in grote houder. En het is handig om daarvoor speciale schepjes te hebben, maar kijk eens hoe schattig en ongewoon het zou zijn om een klein kopje als schepje te gebruiken.

7. Sieradenhouder

eBay

Kopje ondersteboven, schoteltje erop en zo heb je een klein sieradendoosje voor alles wat je het vaakst draagt!

Advertisement

8. Een originele muurdecoratie

tattooedmartha.com

Een kop met een bijpassende schotel tegen de muur zien hangen, de zwaartekracht trotserend, is een bizarre decoratie dat sommige huizen echt uniek maakt.

9. Het is altijd tijd voor een kopje thee

inventandobaldosasamarillas.es

En hetzelfde kan gezegd worden van een grote wandklok waar de uren precies worden aangegeven door kopjes en schoteltjes.... Het is echt altijd tijd voor een lekker kopje thee!

Advertisement

10. Ook vogels kunnen stijlvol eten

attagirlsays.com

Waarom zou je deze creatieve elegantie ook niet in de tuin toepassen en beschikbaar stellen voor de vogels die daar leven? Met een kopje en schotel kun je een schattig voederhuisje maken om tussen hoge takken van een boom of struik te hangen.

Welk idee zou jij als eerste willen uitproberen?

Advertisement