Richt zelfs de kleinste badkamer in met deze 8 ruimtebesparende meubelideeën voor onder de wastafel

door Natasja

22 Juni 2023

Richt zelfs de kleinste badkamer in met deze 8 ruimtebesparende meubelideeën voor onder de wastafel
Advertisement

Meestal is er altijd een kastje onder de wastafel in de badkamer waarin je lichaamsverzorgingsproducten, handdoeken of schoonmaakproducten kunt opbergen. In sommige badkamers kan het echter voorkomen dat er een wastafel is zonder onderkastje en moet er een oplossing worden gevonden om deze op een functionele en aangename manier in te richten. 

Dus wat doe je als de ruimte beperkt is en je wastafel geen onderkastje heeft? Denk voordat je opgeeft na over alle mogelijke oplossingen. Zelfs de ruimte onder de wastafel verdient het om te worden benut, vooral als je opbergbehoeften al worden uitgedaagd door een zeer kleine ruimte. Er zijn veel oplossingen te koop, maar als je wilt kun je ook zelf aan de slag. Wij stellen de volgende 8 ruimtebesparende meubelideeën voor, waarmee je het beschikbare oppervlak optimaal kunt benutten en toch alles kunt opbergen wat je nodig hebt. 

Advertisement

1. Lage houten kast

Een uitstekende ruimtebesparende oplossing is een lage houten kast. Perfect voor een kleine badkamer, je kunt er ook vinden Met ruimte voor de wastafel zuil. 

Advertisement

2. Stalen rekje

Lichtgewicht en ruimtebesparend, een stalen rekje is precies wat je nodig hebt om de ruimte onder de wastafel optimaal te benutten.  

3. Zuilafdekking met planken

Als de ruimte klein is, maar je de zuil van de wastafel echt niet mooi vindt, is een houten zuilafdekking met kleine vierkante planken precies wat je nodig hebt.

4. Klassiek houten kastje

Als je de voorkeur geeft aan een klassieke stijl of niet wilt dat je producten zichtbaar zijn, dan is het houten kastje met lade en deuren de oplossing voor je badkamer.

6. Metalen rekje

Lichtgewicht, ruimtebesparend en gemakkelijk schoon te maken. Perfect voor wie weinig tijd heeft voor het huishouden.

Advertisement

7. Ladekasten aan de zijkanten

Twee kleine houten ladekasten zijn een geweldig idee als je al je producten altijd beschermd wilt bewaren.

8. Hoekkastjes

Ten slotte is een uitstekende oplossing om hoekkastjes te gebruiken om de beschikbare ruimte te benutten zonder hèt element aan te passen of vorm te geven.

Hoe heb jij de ruimte onder de wastafel ingericht?

Advertisement