De ruimte aan het voeteneind van het bed inrichten: 12 charmante en originele voorstellen

door Natasja

23 September 2023

De ruimte aan het voeteneind van het bed inrichten: 12 charmante en originele voorstellen
Advertisement

De ruimte aan het voeteneind van het bed blijft vaak leeg en ongebruikt om de eenvoudige reden dat je geen idee wat je er mee kunt doen. Als er voldoende ruimte is tussen het bed en de tegenoverliggende muur of de meubels die je ervoor hebt geplaatst, kan de ruimte aan het voeteneind van het bed mooi worden ingericht en op veel verschillende manieren nuttig zijn.

Afhankelijk van hoe je je slaapkamer hebt ingericht, kan deze ruimte op verschillende manieren worden benut met echt interessante en prachtige oplossingen, waarmee je in veel gevallen de rommel uit de kamer kunt verwijderen en aangename momenten van ontspanning kunt garanderen zonder dat er te veel voorwerpen in de weg staan.

We stellen je hieronder 12 charmante en originele voorstellen voor om de ruimte aan het voeteneinde van het bed in te richten.

Advertisement

1. Ladekast

Gebruik een ladekast om de ruimte aan het einde van het bed in te richten: zo heb het linnen altijd binnen handbereik en verander je tegelijkertijd het uiterlijk van de slaapkamer.

Advertisement

2. Elegante fauteuils aan het voeteneind van het bed

Twee elegante fauteuils aan het voeteneinde van het bed voegen een vleugje stijl en charme toe aan zelfs de meest kale slaapkamer.

3. Banken en bloempotten

Een grote vaas met snijbloemen naast een bank, misschien met twee grote manden eronder, geeft je kamer een romantische sfeer.

4. Grote oude kist

Een grote, oude kist aan het voeteneinde van het bed geeft de kamer een vintage tintje en is tegelijkertijd perfect om al je spullen in op te bergen, waardoor er geen rommel meer is.

5. Bureau aan het voeteneind van het bed

Wat dacht je van een comfortabel bureau aan het voeteneind van het bed? Het zal altijd klaar staan om je gedachten en creatieve impulsen te ontvangen.

Advertisement

6. Een tinnen kuip aan het voeteneind van het bed

Recycle een oude kuip aan het voeteneind van het bed voor meer maatwerk, je kunt er kussens en dekens in opbergen en je zult je vervoerd voelen naar andere tijden.

7. Een bank voor ontspanning

Je kunt je ontspannen door een boek te lezen, tv te kijken of gewoon even uit te rusten zonder de lakens te kreuken met een comfortabele bank aan het voeteneind van het bed.

Advertisement

8. Kist aan het voeteneind van het bed

De grote klassieker in de slaapkamer is de kist: perfect om linnengoed en accessoires in op te bergen, maar ook om even uit te rusten.

9. Lage tafel om het voeteneind van het bed te versieren

Het voeteneind van je bed versieren met een tafeltje is een geweldig idee om stijl toe te voegen zonder te overdrijven: een bloemenvaas en wat tijdschriften doen de rest.

Advertisement

10. Boekenkast

Wat dacht je van een boekenkast om al je boeken in te kunnen zetten en bij de hand te houden?

11. Standaarden met gerecyclede kisten

Een eenvoudige standaard met een gerecyclede houten kist is bijvoorbeeld perfect voor de kamer van de kinderen: ze kunnen er gemakkelijk al hun speelgoed op kwijt.

Advertisement

12. Ruimtebesparende oplossing voor decoratie aan het voeteneind van het bed

Wat dacht je van een originele oplossing om het voeteneind van het bed te versieren met een ruimtebesparend meubelstuk? Probeer eens een open boekenkast die tot het plafond reikt, die is geweldig om ruimte te besparen in een kleine kamer.

Heb je de oplossing die je zult toepassen al gekozen?

Advertisement