Een country chic woonkamer: 12 inrichtingsideeën voor een gezellige en elegante woonkamer

door Natasja

21 Oktober 2023

Een country chic woonkamer: 12 inrichtingsideeën voor een gezellige en elegante woonkamer
Advertisement

Country chic kent een groot succes bij de inrichting van huizen en appartementen, vooral dankzij de veelzijdigheid: door vintage en modern vakkundig te combineren, slaagt deze stijl erin om in huizen de warme en gezellige sfeer van oude boerderijen op het platteland te creëren, maar presenteert tegelijkertijd moderne lijnen en materialen die ook bij de huidige smaak passen.

Dit ongelooflijke aanpassingsvermogen is vooral te danken aan het gebruik van verschillende materialen en combinaties, die een zeer hoge mate van maatwerk mogelijk maken, waardoor zelfs oude meubels en accessoires opnieuw geïnterpreteerd kunnen worden in een moderner jasje, met het oog op ecologische duurzaamheid, een thema dat de meeste mensen vandaag de dag aan het hart ligt.

De woonkamer is een kamer die zich heel goed leent voor een country chic inrichting, en geeft ons de mogelijkheid om te variëren met materialen, kleuren en decoratieve elementen om onze gasten te verwelkomen in een warme omgeving die tegelijkertijd een elegant en strak beeld van onszelf uitstraalt.

Maar wat betekent country chic precies? Laten we daar samen achter komen in deze 12 inrichtingsideeën voor een gezellige en elegante woonkamer.

Advertisement

1. Wit en neutrale kleuren

In de kleurkeuze domineren wit en beige tinten de country chic stijl, maar delicate pastelkleuren zoals lichtblauw, groen, roze en grijs zijn ook heel geschikt, die een levendige noot aan de woning geven zonder erg opdringerig te zijn. Durf met felgekleurde details die in schril contrast staan met de overheersende kleur: probeer moderne decoraties in krachtige kleuren om een levendig modern tintje aan het geheel te geven.

Advertisement

Wit en grijs zijn perfect om de kamer een kleurenschema te geven, dat wordt onderbroken door het contrasterende felgroen van de planten.

Groen en blauw zijn perfect voor een country chic woonkamer die ruimte laat voor creativiteit.

Wit en beige en vintage meubilair zullen de woonkamer in een handomdraai transformeren.

2. Shabby chic

Shabby inrichtingselementen en decoraties zijn perfect voor een country chic inrichting: de versleten en ietwat verouderde look van deze accessoires, samen met hun lichte kleuren, zijn perfect om een sfeer te creëren die doet denken aan een boerderij. Altijd met oog voor moderniteit.

Advertisement

Een kleine shabby chic tafel naast de bank is genoeg om meteen een landelijke sfeer te creëren.

Een shabby chic salontafel en vintage, versleten decoraties aan de muren zijn een geweldige combinatie voor de country chic woonkamer.

Advertisement

3. Natuurlijke materialen en eenvoudige lijnen

Hout is de echte hoofdrolspeler van de country chic stijl, die beter rustiek kan worden gehouden om de natuurlijke schoonheid ervan naar voren te brengen. Kies eenvoudige en elementaire lijnen en als je een vleugje moderniteit wilt toevoegen, plaats dan metaal naast hout, een perfecte medehoofdrolspeler zowel in de structuur van de meubels als in de samenstelling van decoraties en snuisterijen.

Wat stoffen betreft, geef de voorkeur aan de natuurlijkheid van katoen, linnen en wol, altijd in delicate witte, neutrale en pasteltinten.

Rustiek en bewerkt hout worden gemengd in het meubilair en de decoratie in een prachtige warme en gezellige sfeer.

Advertisement

Een houten kist met opvallende metalen scharnieren is een uitstekende salontafel, nog beter als hij gerecycled is.

Advertisement

De oude houten raamkozijnen en luiken die aan de muren hangen, hebben een ietwat shabby stijl en passen perfect bij de ingelegde salontafel.

4. Bloemendecoraties

Bloemdecoraties zijn de kers op de taart van een elegante en gezellige landelijke inrichting. Echt of bedrukt, ze maken de woonkamer levendig en uniek. Kies grote bloemenvazen om de tafels en meubelplanken, schappen en rekken te versieren. Je kunt ook bloemen gebruiken voor de stoffen: van de bank tot de gordijnen, ze zullen perfecte decoratieve elementen zijn als ze in een kleurrijke kleur goed bij de rest van het meubilair passen.

Advertisement

Kies voor rustieke en gerecyclede materialen om de bloemen op kasten en salontafels te zetten.

Overdrijf met de kleur van bloeiende takken om een interessant contrast te creëren met een anders volledig neutrale inrichting.

Advertisement

Felgekleurde bloemdecoraties en zichtbare balken zullen een kamer die al gezellig is gemaakt door hout, nog warmer maken.

Heb jij je nieuwe country chic project al in kaart gebracht?

Advertisement