De keuken decoreren in de herfst: 16 interessante ideeën om inspiratie uit te halen

Janine image
door Janine

08 Oktober 2023

De keuken decoreren in de herfst: 16 interessante ideeën om inspiratie uit te halen
Advertisement

Het huis decoreren volgens de verandering van de seizoenen is een goede manier om de bijzondere sfeer van elk seizoen in te ademen, zelfs binnen de muren van het huis, het verstrijken van de tijd te vieren en tegelijkertijd een steeds nieuw huis te hebben, ondanks dat de structuur en het meubilair altijd hetzelfde blijven. Wanneer het samen met kinderen wordt gedaan, wordt het ook een manier om hen te leren de tijd te waarderen en te beleven, en misschien plezier te hebben met iets wat je zelf hebt gemaakt.

De keuken is een van de kamers van ons huis waarin we het meest leven en daarom is het goed om bijzondere zorg te besteden aan de inrichting ervan, met tafelstukken, vazen, kaarsen en decoraties voor het aanrecht die ons helpen te ontspannen en het juiste goede humeur om met een glimlach aan tafel te zitten.

In de herfst is het de wens om de warme en levendige kleuren die dit seizoen kenmerken in huis te halen, waardoor de vrolijke levendigheid van de zomer langer duurt en ons tegelijkertijd zachtjes begeleidt naar de kou van de winter.

Hieronder laten we je enkele interessante ideeën voor herfstdecoraties zien voor je keuken, die je op de steeds koudere en vochtigere herfstdagen een beetje warmte kunnen brengen.

Advertisement

1. Herfsttafelstuk

Een eenvoudig houten dienblad, oranje kaarsen, stoffen pompoenen en droogbloemen brengen meteen de juiste sfeer in je keuken.

Advertisement

2. Raamslingers

Kleine pompoenen en kaarsen op het aanrecht, een tak gele en rode bladeren en een rij kerstverlichting in het raam om de sfeer te verwarmen, zorgen voor een discrete maar warme en gezellige decoratie.

3. Herfstplateau

Een taartplateau verandert in een prachtige herfstdecoratie met kleine pompoenen, kaarsen en kleine potplanten, misschien vetplanten of herfstplanten zoals heide of gaultheria.

4. Kleine decoratie

Een houten snijplank, elegante kookboeken, een fles wijn en een glazen vaas met kleine pompoenen en een takje bessen houden je gezelschap terwijl je je maaltijden klaarmaakt.

5. Rustiek mandje

Een eenvoudige gevlochten mand, een glazen vaas met een tak rode bessen en een oude houten snijplank brengen een rustieke sfeer op tafel.

Advertisement

6. Elegante herfsttafel

Een rond dienblad in acaciahout, een hoge keramische vaas met kunsttakken, decoratieve pompoenen en gekleurde kaarsen met een zoete herfstgeur zullen je tafel met elegantie versieren.

7. Een vaas met dennenappels

Voor een decoratie die jarenlang meegaat, is een grote glazen vaas vol dennenappels en kunstbloemen in typisch herfstkleuren voldoende: wit, rood, en oranje.

Advertisement

8. Recyclen

Je kunt gerecyclede blikken of glazen vazen ​​gebruiken die bedekt zijn met takjes en schors, een touwtje en takken met gekleurde bladeren voor een herfstdecoratie uit naam van recycling. Voeg wat oranje kunstbloemen toe om het decoratieve effect compleet te maken.

9. Hoge vaas met dennenappels en pompoenen

Voor de meer luie mensen is het snel en eenvoudig een herfstdecoratie te maken met een hoge glazen vaas vol dennenappels en decoratieve pompoenen.

Advertisement

10. Discrete decoratie

Als je een warme maar discrete decoratie wilt, voeg dan wat kleurtonen toe in de hoeken van je aanrecht. Takken met kleurrijke bladeren en bessen, kleine pompoenen en dennenappels zijn voldoende.

11. Lumineus tafelstuk

Voeg wat lichte en kleurrijke vrolijkheid toe aan je tafel met een rechthoekig houten tafelstuk versierd met pompoenen, herfstbladeren en witte kaarsen.

Advertisement

12. Donker glas en kleurrijke takken

Versier je keukenkastje met kleurrijke vazen, korenaren en takken van herfstbladeren.

13. Heerlijk geurend tafelstuk

Je keuken zal heerlijk ruiken met een tafelstuk versierd met dennenappels, gedroogde schijfjes citrusvruchten en kaneelstokjes.

Advertisement

14. Herfstpicknick

Stuur je picknickmand op vakantie en denk aan de schoonheid van maaltijden in de buitenlucht: met een lamp met warm licht, een witte keramische vaas met bloemen en bladeren in warme herfstkleuren en een houten snijplank met een geruit tafelkleed creëer je een prachtige foto van herinneringen.

15. Een vaas van een pompoen

Wat als de pompoen verandert in een vaas vol kleurrijke bladeren en herfstfruit?

Advertisement

16. Los tafelstuk

Als je de voorkeur geeft aan Amerikaanse tafelkleden boven de klassieke voor de maaltijden, versier deze dan met een los tafelstuk: een witte en oranje loper, decoratieve pompoenen en dennenappels, en hoge contrasterende kandelaars zullen het decoreren met eenvoud maar stijl.

Heb jij de decoratie voor je keuken al gekozen?

Advertisement