Verlevendig de buitenkant van je huis met deze 12 decoratie-ideeën voor veranda's en terrassen

door Natasja

25 Juli 2023

Verlevendig de buitenkant van je huis met deze 12 decoratie-ideeën voor veranda's en terrassen
Advertisement

Of het nu klein of groot is, een buitenruimte is altijd een toegevoegde waarde en als je het geluk hebt een huis met een buitenruimte te vinden, maak je altijd grootse plannen over de mogelijke manieren waarop je er gebruik van kunt maken. Misschien heb je je voorgesteld om met het gezin buiten te dineren, feestjes met vrienden te geven of gewoon te ontspannen met een koel drankje in je hand, maar in elk geval heb je dit misschien nooit gerealiseerd omdat je terras of veranda niet de juiste aandacht heeft gekregen. 

Het inrichten van de buitenruimte van je huis is minstens zo belangrijk als de binnenkant, en afhankelijk van je behoeften, de ruimte die je beschikbaar hebt maar ook je smaak, heb je veel mogelijkheden om het te personaliseren. We stellen hieronder 12 interessante decoratie-ideeën voor. 

Advertisement

1. Tijdloze klassieker

Als je een klassieke stijl hebt en van comfort houdt, wat dacht je er dan van om een rieten woonkamer buiten te creëren? Klassieke fauteuils met armleuningen geven je meteen het gevoel dat je net als vroeger als kind in de woonkamer zat.

Advertisement

2. Schommelstoelen

Bestaat er iets beters dan een paar schommelstoelen om die romantische, landelijke sfeer te creëren waarnaar je verlangt? Je ziet jezelf vast al nippend aan een koel drankje in het gezelschap van een goed boek!

3. Buiten eten

Als de ruimte beperkt is, kies dan een ronde metalen tafel en zet er mooie rieten stoelen omheen: het zal perfect zijn voor het ontbijt buiten.

4. Shabby chic

Het ietwat antieke uiterlijk van shabby chic meubilair geeft de maaltijden in een handomdraai een rustieke, vintage look en brengt je terug naar je kindertijd.

5. Landelijke sfeer

Als je een landelijke sfeer wilt creëren, zit het geheim in de details. Verspreid overal voorwerpen die meteen aan het platteland doen denken: houten pollepels en keukengerei aan de muren, grote houten wagenwielen en oude emmers en metalen gieters in de hoeken zijn perfect om de landelijke sfeer in huis te halen.

Advertisement

6. Romantisch rustiek

Voor de hopeloze romanticus is creatief recyclen het juiste idee: een oude industriële houten spoel die wit is geschilderd, gerecyclede bloempotten en lantaarns zullen hun werk heel goed doen. Zelfs in een heel kleine ruimte.

7. Ontspanning in de buitenlucht

Een houten schommelstoel, wat comfortabele kussens en een plant om je gezelschap te houden creëren de perfecte ontspanningsruimte.

Advertisement

8. Alternatieve plantenbakken

Een oude kar, misschien een kruiwagen die je niet meer gebruikt, afhankelijk van de ruimte die je hebt, is perfect om een plantenbak van te maken op je rustieke veranda.

9. Het huis van je grootouders

Creëer de sfeer van het huis van je grootouders met donkerhouten meubels, gerecyclede fruitkisten en rustieke metalen details op de muren.

Advertisement

10. Sleutelwoord: comfort

Een zachte, kleurrijke bank en een paar tafeltjes en stoelen met essentiële lijnen maar spelend met kleur zullen perfect zijn voor de comfortabele namiddagen van ontspanning.

11. Groene hoek

Een oud houten vat en een vintage metalen gieter omgebouwd tot plantenbak zijn de perfecte decoratie voor een hoek van je balkon. Een echte lust voor het oog.

Advertisement

12. Ontvangstcomité

Wat dacht je ervan om je gasten te verwelkomen met een decoratie van creatief gerecyclede voorwerpen?

Welke van deze ideeën ga jij toepassen in je buitenruimte?

Advertisement