Weet je niet wat je met terracotta potten in de tuin kunt doen? Verander ze in prachtige creaties zoals deze 17 voorstellen

door Natasja

05 November 2023

Weet je niet wat je met terracotta potten in de tuin kunt doen? Verander ze in prachtige creaties zoals deze 17 voorstellen
Advertisement

Als het gaat om het kweken van planten in potten, zeggen we vaak dat terracotta potten de beste keuze zijn, vooral als het materiaal goed bewerkt is. En het is niet ongewoon dat bij aankoop bepaalde planten - zelfs hele kleine! - in dit type pot worden verkocht. Maar als een plant dan groeit en verplaatst moet worden, als je ze in de grond zet of als ze doodgaan... wat doe je dan met de zoveelste terracotta pot die je hebt staan?

Er is tenslotte een limiet aan het aantal stekken en nieuwe planten dat je kunt nemen en in de overgebleven potten kunt zetten! Dus waarom niet wat creatieve ideeën bewaren om ze op een leuke manier te recyclen en decoraties te maken die echt persoonlijke kunstwerken kunnen worden?

Advertisement

Terracotta potten die grappige figuurtjes worden

Wat een mooie dame... van terracotta! Heb je er wel eens aan gedacht om een gezicht op een pot te schilderen? Dat wordt heel mooi!

Advertisement
ShopDaniG/Etsy

ShopDaniG/Etsy

Deze vrouw die knipoogt.... Hoe kun je haar weerstaan?

Potten voor vogels

Potten voor vogels

Tutorial via birdsandblooms.com

Ze zijn perfect voor het maken van schalen: met de potten maak je de verhoging, en een schotel, misschien leuk versierd, houdt het water vast! Ook vogels hebben het moeilijk in tijden van grote droogte, en een eenvoudig voorwerp als dit helpt hen enorm.

birdsandblooms.com

birdsandblooms.com

Ook voor vogels die moeten eten, kun je een voederhuisje maken van een terracotta pot. Het belangrijkste is dat het zo wordt opgehangen dat er geen knaagdieren of andere dieren kunnen rondsnuffelen.

Advertisement

Terracotta kransen

Zoek een mooie harde en stevige steun en dan veel kleine terracotta potjes die, laten we eerlijk zijn, het moeilijkst te hergebruiken zijn in de tuin... En daar heb je je ronde krans om op te hangen waar je maar wilt.

Aangezien deze kransen zwaarder zijn dan normale kransen, kies een geschikte plek om ze op te hangen, zoals een stevige muur.

Advertisement

Windgong met terracotta potten

Windgong met terracotta potten

sugarspiceandglitter.com

Een voorwerp dat altijd leuk is om te maken en dan te zien - en horen - wiegen in de wind is een windgong, en je kunt ze ook maken van terracotta potten!

Je kiest zelf hoe lang de hangende elementen zijn en hoe je ze versiert. Als je ze vindt, kun je er minipotjes van terracotta voor gebruiken!

Advertisement

De terracotta man in de tuin

Je hebt een hoop potten nodig, een beetje tijd en vooral de juiste plek voor de nieuwe bewoner van de tuin: een personage dat helemaal gemaakt is van terracotta potten!

Hij kan ergens staan, op een oude bank of schutting zitten, maar ook tussen de planten in een bloembed. Je creëert zijn identiteit en geschiedenis!

Advertisement

Schattige bloembeddecoraties met terracotta potten

Miniatuur brandkraan gemaakt van terracotta potten: een schattige en makkelijk na te maken decoratie!

creatingthroughchaos.com

creatingthroughchaos.com

Zou het dan niet leuk zijn om kleurrijke kabouters in de tuin te vinden?

Advertisement
craftsbyamanda.com

craftsbyamanda.com

En wat een schattig idee om kleurrijke paddenstoelen te zien die de groene ruimtes opvrolijken!

Terracotta potten gebruiken als kunstelementen in de tuin

Deze onverwachte en prachtige compositie met terracotta potten die op een originele manier worden gebruikt, is te vinden in de tuin van Freeland Tanner in Napa en is een van de vele fantasierijke ideeën die daar te vinden zijn.

Advertisement

Ook veel gestapelde potten kunnen, als ze mooie vormen creëren (zuilen, maar niet alleen) en vervolgens worden gevuld met planten, prachtige hoeken in de tuin creëren.

Een halve bol met potten, naar wens te vullen, of zelfs een hele bol... Er zijn verschillende soortgelijke ideeën voor wat we echte sculpturen zouden noemen, gemaakt met briljante recyclingideeën!

Heb jij wel eens oude terracotta potten op een artistieke manier gerecycled?

Advertisement