Kom erachter welk keukenmeubilair je niet moet kopen als je moeitelozer wilt poetsen en dus lekker leven

door Skip

26 Augustus 2022

Kom erachter welk keukenmeubilair je niet moet kopen als je moeitelozer wilt poetsen en dus lekker leven
Advertisement

Vaak blijken interieuroplossingen, hoewel aantrekkelijk bij aankoop, toch niet zo praktisch te zijn wanneer het moment van schoonmaken thuis aanbreekt. Sommige meubels en accessoires zijn prachtig om naar te kijken en voldoen volledig aan onze "het oog wil ook wat"-verwachting, maar blijken die vanwege de vorm of gebruikte materialen achteraf heel moeilijk schoon te maken. Zonde van het geld denk je dan.

Dus tijdens het aanschafmoment moet iedereen die gevoel heeft voor schoonmaken, gaan denken aan welke dingen hun klus er makkelijker op gaan maken. Het is niet makkelijk om ter plekke de voors en tegens tegen elkaar af te wegen van de verschillende spullen die je in je huis om je heen hebt, dus dan kan de mening van een professioneel schoonmaker die in veel verschillende huizen komt, nog wel eens nuttig blijken te zijn. Zo een iemand is TikTokster @cleanhappyco

via @cleanhappyco/TikTok

Advertisement
@cleanhappyco/TikTok

@cleanhappyco/TikTok

In een reeks video's die deze dame online heeft gezet begint ze te praten over de soorten oppervlakken die ze in veel keukens tegenkomt. Zij zal de laatste zijn die zal zeggen dat sommige lampen en meubels helemaal niet mooi zijn maar omdat ze die zoveel aantreft in huizen waar ze schoonmaakt, is ze er uiteindelijk een hekel aan gaan krijgen. Dit omdat het onwijze stofmagneten zijn en ze vettig vuil aantrekken.

Wat voor meubels gaat het om?

Hanglampen die complex zijn opgebouwd. Zeker van dat soort lampen die net boven het werkoppervlak hangen, denken we zo maar. Ze maakt verder niet bepaald een onderscheid. Ze geeft toe dat die lampen heel erg mooi zijn, maar wanneer de lampenkap gevormd is als een soort traliewerk kost het enorm veel tijd om de laag vettigheid en stof te verwijderen dat zich op elk plekje daar verzamelt.

  • Keukenkastjes met snijwerk en sierelementen. Nog zo'n geval waarvan je niet kan ontkennen dat het er mooi uitziet, maar dit niet opweegt tegen de moeite die het kost om schoon te maken. Bovendien zegt ze dat ze het meemaakte bij mensen thuis te komen die meenden dat ze hun kastjes schoon hadden gemaakt door ze te laten glimmen met een of ander product. "Maar dit betekent alleen maar dat je een extra laagje product aanbrengt over de laag vet en stof. Je moet eerst goed ontvetten" geeft ze aan.
  • Open keukenkastjes. Vanuit esthetisch oogpunt bekeken wordt de inrichting an sich er minder zwaar op, zijn ze super mooi en trendy ("Ik wilde ze zelf ook graag" geeft ze toe). Maar vettigheid die door koken ontstaat en al het stof komt daar heel snel op terecht. Je moet dus weten dat als je open kasten op die plekken plaatst dat je er dan extra werk aan hebt.
  • Keukenkastjes die niet reiken tot aan het plafond, waardoor zo dus ruimte ontstaat voor stof, spinnenwebben en zich daar vuil kan ophopen. En je komt er ook nog eens moeilijk bij. Vaak wordt die bovenkant ook nog eens vergeten.

Uiteindelijk draait het allemaal om wat je zelf het mooist vindt, maar het kan ook handig zijn door na te denken in termen van poetsgemak wanneer je een keuken gaat inrichten. In haar video (hier het tweede deel) kan je voor elk meubel of accessoire ook alternatieven zien die volgens deze TikTokster hetzelfde zijn, maar dan veel efficiënter!

Advertisement