Decoreren met pompoenen, maar op een originele en stijlvolle manier: 16 voorstellen voor inspiratie

door Natasja

11 Oktober 2023

Decoreren met pompoenen, maar op een originele en stijlvolle manier: 16 voorstellen voor inspiratie
Advertisement

Als koninginnen van de herfst worden pompoenen de sterren van alle seizoensdecoraties: er zijn namaakpompoenen, doe-het-zelfpompoenen en natuurlijk echte pompoenen, die leuk zijn om uit te snijden, maar ook om op ongewone manieren te versieren. Er is namelijk niet alleen het Halloween enge pompoenmodel: we kunnen de vorm benutten en ook versieren voor ornamenten die veel langer blijven staan en die niet sinister hoeven te zijn.

Gebruik penselen, zelfs boren en studs. Wat kun je ermee doen? Bekijk de voorstellen hieronder om erachter te komen en laat je inspireren.

Advertisement

Uitgesneden pompoenen, zelfs met een boormachine

Als we het over pompoensnijden hebben, denken we altijd aan de spookachtige en enge Halloweenvorm. Een klassieker natuurlijk, maar waarom zou je niet een lantaarn maken die niets sinisters heeft? Verwijder het vruchtvlees en gebruik dan een boormachine om snel gaten te maken.

Advertisement

Zo kun je elk patroon maken dat je maar wilt, door grotere punten af te wisselen met andere, en de lantaarn zal er fantastisch uitzien.

Als je je dan wapent met ander gereedschap, zoals bepaalde koekjessnijders, kun je gaten maken in elke vorm, zelfs katjes, vleermuizen, hartjes en wat je maar wilt!

Geschilderde pompoenen voor alle smaken

Een beetje eng, maar vooral heel leuk: je kunt Halloween-symbolen schilderen zonder een uitgesneden pompoen te maken. Het is gemakkelijker en ze zien er overdag ook mooi uit. Wat dacht je van schattige spookjes?

Wil je het uiterlijk van je pompoen veranderen en er een designobject van maken? Verf eerst de basis met een kleur die bij de inrichting past en teken er dan patronen op naar wens!

Advertisement

Gouden penseelstreken zien er ook mooi uit op elke pompoen, ongeacht de achtergrond. En als het om verven gaat, is het natuurlijk een techniek waarmee je ook namaakpompoenen kunt aanpassen, die eeuwig meegaan!

De zwart-wit combinatie is ook erg elegant, zelfs met eenvoudige decoratieve motieven zoals lijnen en stippen.

Advertisement

En als voor jou de geschilderde pompoen bloemig moet zijn, geen probleem: verf zoveel bloemen als je wilt!

Driedimensionale decoraties op pompoenen

Geen penselen, geen snijgereedschap, maar voorwerpen die aan het oppervlak kunnen worden bevestigd voor driedimensionale decoratie. Met eenvoudige spelden en wollen draad kun je bijvoorbeeld ontwerpen natekenen en zo ook het effect van een spinnenweb of zelfs het silhouet van Jack O' Lantern nabootsen!

Advertisement

Wat dacht je van decoreren met metalen studs? Een punk look voor pompoenen die zeker opvallen!

Je kunt je vermaken met het maken van lineaire of abstracte decoraties met studs en wat je maar wilt!

Advertisement

Zelfs parels of edelstenen die er kostbaar uitzien, kunnen werken. Het populaire idee is om ze rond de bladsteel te schikken en ze als dauwdruppels in de groeven te laten vallen!

Bloeiende pompoen

Als je van de herfst houdt, maar ook van de pastelromantiek van de lente... Combineer pompoenen met bloemen! Je kunt ze erin steken en van de pompoen een plantenbak maken, maar je kunt ze ook gebruiken om het oppervlak te versieren!

Advertisement

Het maken van decoratieve composities door de pompoen te omwikkelen met takken of bladeren is ook een eenvoudig maar zeer effectief idee.

Pompoenen die op iets anders lijken

Combineer alle technieken die je tot nu toe hebt gezien en doe wat leuke inspiratie op om de pompoenvorm op iets anders te laten lijken. Bijvoorbeeld een uil!

Advertisement

Sommige mensen veranderden de pompoen zelfs in een reekalfje, rechtstreeks uit een sprookje!

Zou je een van deze ideeën willen namaken?

Advertisement